News

IlirMeta.06.09.2014

Ilir Meta: Uroj të gjithë anëtarët dhe simpatizantët e LSI-së me rastin e 10-vjetorit të krijimit të kësaj force politike

Meta: Falënderoj në mënyrë të veçantë të gjithë anëtarët e LSI-së dhe LRI-së, të cilët janë përfshirë në aktivitete sociale në të gjithë vendin

lsi.02.09.2014

Me rastin e nisjes së Sesionit të ri Parlamentar, Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar një mbledhje të Grupit Parlamentar dhe të përfaqësuesve në kabinetin qeverisës.

I pranishëm në këtë takim ka qenë edhe Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, njëkohësisht Kryetar i Kuvendit, Ilir Meta.

Në këtë mbledhje u diskutua mbi sfidat dhe prioritet në këtë sesion të ri parlamentar i cili do të jetë një sesion intensiv përsa i përket nismave dhe projektligjeve për reformat e rëndësishëm në vend.

EdmondPanariti.30.08.2014

Edmond Panariti: Kampingu u ofron të rinjve mundësinë për të shpalosur vlera organizative por vlerat e lidershipit

Panariti: Këtë përvojë të jashtëzakonshme duhet ta transmetojmë tek sa më shumë të rinj, të cilët duhet t'i bashkohen kësaj sfide

MonikKryemadhi.17.07.2014

Ne historikun e krijimit të sistemit te sigurimeve shoqerore, ashtu dhe atë të sigurimeve shëndetësore, financimi i skemave të detyrueshme edhe atyre vullnetare, karakterizohet nga nje ecuri jo shumë pozitive.

Pavaresisht perpjekjeve te vazhdueshme nëpërmjet reformave të shumta që u ndërrmorrën ndër vite me qëllim përmirësimin e këtyre sistemeve në dobi të përfituesve.

Sot të gjithë e kuptojmë se nuk është arritur ajo që duhet.

spartakbraho.15.07.2014

Kryetari i Komisionit Parlamentar të Sigurisë Kombëtare, z. Spartak Braho komenton situatën në KLD

Spartak Braho: Anëtarët e KLD-së janë zgjedhur si përfaqësues të Kuvendit, padyshim që do të largohen sa më parë

Spartak Braho: Është në nderin e tyre që të japin dorëheqjen, në të kundërt Kuvendi i Shqipërisë do të veprojë në një të ardhme shumë të shpejtë.

YlliManjani10.07.2014

"Është një situatë e papranueshme, krejtësisht e patolerueshme ajo që ndodh, ka ndodhur për fatin e keq në Këshillin e Lartë të Drejtësisë.

Totalisht jashtë çdo standardi qeverisë normal që një institucion kushtetues në vendqë të rreshtohet pro reformës, në vend që të rreshtohet kundër korrupsionit,në vend që të rreshtohet në favor të profesionalizmit dhe cilësisë së shërbimit bën të kundërtën.

Sot pa frikë mund ta themi se Këshilli i Lartë i Drejtësisë është 100 % i rreshtuar në favor të korrupsionit në gjyqësor, është i rreshtuar një favor të paaftësisë që drejton sot gjykatat shqiptare, është në një kurs të theksuaranti-reformë, që shkon ndesh krejtësisht, jo thjesht më me perceptimin, porme një realitet politik dhe përfaqësues që ekziston në Shqipëri.

Ardit Çela Zyra e Re.02.07.2014

Posta Shqiptare ka inauguruar ditën e sotme hapjen e ambienteve të reja ku qytetarët mund të tërheqin pakot e tyre.

Drejtori i Përgjithshëm i Postës Shqiptare Ardit Çela, u shpreh se Posta Shqiptare me këtë hap ka zgjidhur njëherë e mirë problemin e radhëve që hasnin qytetarët e Tiranës gjatë procesit të marrjes së pakove.

PetritVasili01.07.2014

Z. Vasili jemi në prag të votimit të reformës-territoriale. Cili është qëndrimi i LSI-së, kë variant mbështesni?

Sigurisht që qëndrimi ynë nuk është një qëndrim i shkëputur nga qëndrimi i mazhorancës, pra është një qëndrim në sinkron me mazhorancën dhe ka qenë ai qëndrim që është përcjellë me votën unanime të Komisionit të Reformës Territoriale - Administrative që është përcjellë nga ju kohë më parë dhe ka qenë një variant i ndërmjetëm 39 dhe 47 njësive të reja vendore.

PetritVasili.17.06.2014

Deklaratë e kryetarit të grupit parlamentar të LSI-së, z. Petrit Vasili

Vasili: Ne jemi në mbështetje të plotë dhe të pa ekuivok ndaj Policisë së Shtetit dhe veprimit të saj në terren

Vasili: E tërë politika shqiptare, pa asnjë ndasi, pa asnjë dallim, duhet të jetë e rreshtuar në mënyrë të qartë në krah të Policisë së Shtetit