News

Jemi sërish së bashku për një çështje shumë delikate dhe kritike, lidhur me pensionistët, jetën e tyre dhe vështirësitë që ata përballen për të përballuar përditshmërinë e tyre. Pensionistët në radhë të parë dhe mbi të gjitha, përballen me pamundësinë thuajse absolute, për të paguar energjinë...

Çështja e jetës tepër sfidante të pensionistëve shqiptarë është tashmë një kryetemë për Partinë e Lirisë, e cila kë një program të qartë për t’u dhënë zgjidhjeve të gjitha aspekteve më kritike, me të cilat pensionistët shqiptarë ndeshen sot. Një nga aspektet më kritike të rreth...

Në emër të Partisë së Lirisë, dua të përshëndes ngjarjen shumë të rëndësishme të hapjes së bazës moderne ajrore të NATO-s në Kuçovë si dhe ta vlerësoj atë si një investim strategjik për rritjen e sigurisë tonë kombëtare, por edhe atë rajonale dhe vetë Aleancës...

Sekretarja për Marrëdhëniet me Publikun, Silva Caka: Propozimet e Partisë së Lirisë përmirësojnë qeverisjen vendore dhe shërbimet ndaj qytetarëve Partia e Lirisë, në tryezën e zhvilluar ditën e djeshme mbi Reformën Territoriale dhe sfidat e qeverisjes vendore, pas konstatimeve të të gjithë ekspertëve pjesëmarrës në tryezë,...

Me anë të kësaj konference, dëshirojmë që të bëjmë publik edhe njëherë një studim të fundit të bërë nga BERZH, "Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim". Sipas këtyre gjetjeve, BERZH na ka dhënë një sinjal katastrofik dhe alarmant për atë që ne e kemi denoncuar prej...

Në Shqipëri gjatë 3 dekadave qeverisja vendore njeh dy kulme të rëndësishme, miratimin e ligjit për pushtetin vendor në vitin 2000, sipas fyrmës së Kushtetutës të miratuar në vitin 1998, dhe Reformën territoriale të vitit 2014 që u duk se erdhi si domosdoshmëri e zhvillimeve...