News

klajdagjosha50takimfb7

Në vazhdën e takimeve të zhvilluara më parë Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar mbrëmjen e sotme një tjetër debat “live” me pyetje dhe përgjigje në rrjetin social “Facebook”. Kryetarja e Lëvizjes së Gruas për Integrim, Klajda Gjosha, ka zhvilluar një debat me pyetje-përgjigje në kohë reale. Ajo iu përgjigje pyetjeve te një auditori të gjerë për çështje të ndryshme të politikës dhe se çfarë ofron LSI ndryshe nga pjesa tjetër e politikës.

arkivmetaharadinajlirimi29

Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, ka deklaruar nga Varrezat e Dëshmorëve sot se lirimi i heroi të gjallë të UCK-së siç e cilësoi ai, Ramush Haradinaj, nga Tribunali i Hagës i ka dhënë edhe një herë të gjithë legjitimitetin dhe krenarinë kësaj lufte të drejtë që bëri populli shqiptar në Kosovë. Sipas tij lirimi i z. Haradinaj është një arritje dhe një sukses tjetër i përpjekjeve të popullit shqiptar në afirmimin e tij.

ilirmeta2829nentor

Lëvizja Socialiste për Integrim ka nderuar ditën e sotme të rënët në luftën Antifashiste Nacional-Çlirimtare. Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, përfaqësues të LSI-së në qeveri, përfaqësues të Lëvizjes së Gruas për Integrim dhe përfaqësues të Lëvizjes Rinore për Integrim kanë vënë kurora me lule në memorialin “Nënë Shqipëri” në Varrezat e Dëshmorëve duke nderuar kështu gjakun dhe sakrificën e të rënëve që më 29 nëntor të vitit 1944 çliruan Shqipërinë nga pushtuesit nazi-fashist.

petritvasililivefacebook5

Në vazhdën e takimeve të zhvilluara nga LRI dhe LGI më parë Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar mbrëmjen e sotme një tjetër debat “live” me pyetje dhe përgjigje në rrjetin social “Facebook”. Zëvendëskryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Petrit Vasili, ka zhvilluar një debat me pyetje-përgjigje në kohë reale.

metanetetove100vjet

Me ftesë të Kryetarit të Partisë Demokratike Shqiptare në Maqedoni z. Menduh Thaci, Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim z. Ilir Meta, mori pjesë në ceremoninë e festive të 100 Vjetorit të Pavarësisë në Tetove.

Përmbyllja e festimeve zhvillohet në kuadër të nismës "100 Vjet pa Shqipëri" të ndërmarrë nga PDSH. 

Z. Meta, në kuadër tv fesimeve mori pjesë nv zbulimin e pllakës dhe fotografisë pvrkujtimore tv ish Kryetarit të PDSH z. Arben Xhaferri në qendvr të Tetovvs, në prani të mijvra qyetarvve dhe bashkvkombasve. 

Më pas ceremonia u transferua në Pallatin e Kulturës ku u mbajt Akademia Solemne me pjesëmarrjen e qindra qytetarëve, gjatë së cilës u mbajt një minutë heshtje nv nderim tv z. Arben Xhaferri. 

ilirmeta28nentorpogradec

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, ishte ditën e sotme në një takim festiv me anëtarët dhe simpatizantët e LSI –së në qytetin e Pogradecit . Ky takim shumë entuziast u organizua në kuadër të 100-vjetorit të Pavarësisë së shtetit shqiptar. Në fjalën e tij përshëndetëse para qindra qytetarëve pogradecarë z. Meta uroi 100 –vjetorin e Pavarësisë, 100 vjetor i cili sipas tij e gjen Shqipërinë në NATO, qytetarët e së cilës udhëtojnë pa viza”.

ilirmetapaskuqankonsensus

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, i shoqëruar nga Zv. Kryetari i LSI-së –së, Petrit Vasili, ka zhvilluar mbrëmjen e sotme një takim me strukturat e LSI-së në Komunën e Paskuqanit. Në këtë takim u bë një analizë e punës së bërë deri më tani nga struktura e LSI-së atje dhe u përcaktuan objektivat për të ardhmen. Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, në fjalën e tij është shprehur se politika shqiptare është e papërgjegjshme dhe po pengon integrimin evropian të vendit.

takimfb-brunasilvaplan

Nënkryetarja e Lëvizjes së Gruas për Integrim, Brunilda Paskali, dhe Sekretarja për Marrëdhëniet me Publikun e këtij forumi, Silva Caka, kanë zhvilluar një debat me pyetje-përgjigje në kohë reale.

Pas tre takimeve të zhvilluara nga Lëvizja Rinore për Integrim, mbrëmjen e sotme Lëvizja e Gruas për Integrim ka organizuar një tjetër debat “live” me pyetje dhe përgjigje në rrjetin social “Facebook”. Nënkryetarja e Lëvizjes së Gruas për Integrim, Brunilda Paskali, dhe Sekretarja për Marrëdhëniet me Publikun e këtij forumi, Silva Caka, kanë zhvilluar një debat me pyetje-përgjigje në kohë reale. Ato iu përgjigjen pyetjeve te një auditori të gjerë, kryesisht studentë dhe gjimnazistë për mundësitë që u ofron LSI-ja, që gratë dhe vajzat shqiptare të kenë akses në vendimmarrjen në politikë dhe alternativat që ofron LSI për zgjidhjen e çështjeve të punësimit apo edhe rritjes së rolit të gruas në shoqërinë shqiptare.