News

ilirmeta20052013-1

Gjej këtë mundësi për të komunikuar me ju duke u nisur nga një deklarim i djeshëm i z. Berisha se duhet bërë gjithçka për të marrë statusin e vendit kandidat brenda këtij viti, për ta ftuar përsëri që të jetë më konkret për këtë çështje, pasi sikurse kemi theksuar edhe në komunikimet e mëparshme publike, mundësia ndoshta e vetme që Shqipëria ta marrë statusin e vendit kandidat brenda këtij viti është që tre ligjet të votohen këto ditë në kuvend natyrisht me kompromisin që ato të hyjnë në fuqi me parlamentin ri. Dhe nuk shoh asnjë arsye që z. Berisha të mos angazhohet seriozisht për këtë kompromis pa u nisur se nga kush vjen kjo ide dhe se nga kush vjen ky propozim në rast se atëherë duhet të besojmë se ai ka qenë i sinqertë dje kur ka deklaruar se duhet të bëjmë çdo gjë për të marrë statusin e vendit kandidat brenda këtij viti. Mundësia e vetme për ta realizuar këtë objektiv është që z. Berisha ta pranojë këtë propozim që unë kam bërë prej gati tre javësh. 

ilirmeta20052013

Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar një takim madhështor në sheshin qendror të qytetit të Beratit, takim në të cilin është prezantuar ekipi i kandidatëve për deputetë në këtë. I pranishëm në këtë takim, Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, duke prezantuar të gjithë ekipin fitues të LSI-së në Qarkun Berat, deklaroi është koha për rrotacion, është koha për ndryshim, është koha për të ecur më shpejt drejt një modeli të zhvillimit ekonomik që rrit prodhimin dhe kapacitetet eksportuese të Beratit dhe të gjithë Shqipërisë. Z. Meta prezantoi kandidatët duke filluar me kryesuesin e listës së LSI-së në Qarkun Berat, Nasip Naço, duke vijuar me Gledion Rehovicën, Selfo Kapllanin, Silva Cakën, Lefter Kuqon, Valbona Papën, Mimoza Velikon, dhe Emiljano Kamsin.

ilirmeta19052013

I nderuar kryetar i Partisë Socialiste! Të nderuar kryetarë të partive të “Aleancës për Shqipërinë Evropiane”, të dashur motra dhe vëllezër socialistë dhe progresistë kudo ku jeni. Më 23 qershor shoqëria jonë është përpara sfidës së madhe për të dëshmuar zgjuarsinë dhe pjekurinë, forcën dhe vendosmërinë, për të realizuar më në fund ndryshimin e madh, për të bërë rrotacionin e domosdoshëm, që do t’i çelë rrugën e pandalshme Shqipërisë së vlerave të vërteta evropiane.

ilirmeta18052013-2

Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar një takim madhështor në sheshin qendror të qytetit të Durrësit, takim në të cilin është prezantuar ekipi i kandidatëve për deputetë në këtë. I pranishëm në këtë takim, Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, duke prezantuar të gjithë ekipin fitues të LSI-së në Qarkun Durrës, deklaroi se nga Durrësi më 24 qershor do të zhbllokohet rrugëtimi drejt anëtarësimit në Bashkimin Evropian. Më pas z. Meta prezantoi kandidatët duke filluar me kryesuesin e listës së LSI-së në Durrës, Lefter Kokën, duke vijuar m, Prof. Dr. Edmond Panaritin, Bujar Dervenin, Kristo Hutën, Silvana Maksutin, Hysen Llacën, Ermion Arapin, Hajri Nuhun, Merita Kuçin, Ilir Memkon, Klodiana Pashkajn dhe Ermira Koçin. Në fjalën e tij Lefter Koka deklaroi se “në këtë rrugëtim të fushatës elektorale jemi shumë më shumë. Besojmë shumë më shumë tek njëri tjetri. Besojmë më shumë tek e ardhmja.

yllimanjani18052013

Nënkryetari i LSI-së në Valias pas 22 vitesh nga greva e përgjithshme e sindikatave

Ylli Manjani: Pishtarët e demokracisë Kryeministri i katandisi sot në simbol të varfërisë

Nënkryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ylli Manjani, ka zhvilluar sot një takim me minatorët e Valiasit në kuadër të 22-vjetorit të grevës së Përgjithshme të sindikatave. Z. Manjani zhvilloi një bashkëbisedim me minatorët të cilët shprehën indinjatën e tyre për gjendjen jashtëzakonisht të vështirë në të cilën ndodhen.

ilirmeta18052013

Lëvizja Socialiste për Integrim ka prezantuar në Njësinë 3 në Tiranë kandidatin për deputet Edrit Braimllarin në një takim mjaft entuziast, ku ishin të pranishëm Kryetari i LSI, z. Ilir Meta, kryetari i Njësisë bashkiake 3, Ilir Kokona dhe përfaqësues të tjerë.

Në fjalën e mbajtur para të pranishmëve kandidati për deputet, Endrit Braimllari u shpreh se do të lobohet për krijuar vende të reja pune, duke krijuar lehtësira fiskale për biznesin që punëson të rinjtë. Braimllari tha se Njësia 2 duhet të kthehet në një nga zonat më të zhvilluara të Tiranës, ashtu si edhe e meriton.

ilirmeta17052013

Lëvizja Socialiste për Integrim ka prezantuar kandidaten për deputete në Njësinë 1 në Tiranë, Klajda Gjoshën në një takim mjaft entuziast. Në këtë takim me banorë të kësaj zone morën pjesë kryetari i LSI-së, z. Ilir Meta, anëtarë i kryesisë së LSI-së, Prof. Dr. Edmond Panariti si edhe përfaqësues të tjerë të kësaj force politike.

Në fjalën e mbajtur para banorëve të kësaj njësie kandidatja Klajda Gjosha ka premtuar se do të jetë përfaqësues e denjë e tyre në parlamentin ri dhe se ka prioritet ashtu si LSI hapjen e vendeve të reja të punës.

ilirmeta16052013

Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar një takim në qytetin e Kuçovës, takim në të cilin është prezantuar ekipi i kandidatëve për deputetë në Qarkun e Beratit. I pranishëm në këtë takim, Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, prezantoi kandidatët Nasip Naço, Gledjon Rehovica, Selfo Kapllani, Silva Caka, Lefter Kuqo, Valbona Papa, Mimoza Veliko dhe Emiljano Kamsi.

Në fjalën e tij z. Meta tha se, ne jemi vërtetë krenarë që kemi në listën tonë të kandidatëve për deputetë, një prej intelektualëve më të mirë dhe më të shquar të Kuçovës, Selfo Kapllanin, i cili kam bindjen se do të jetë përfaqësuesi juaj në parlamentin e ardhshëm dhe do të flasë në tribunën e kuvendit të ri, ku do të shkojë me votën tuaj pas 23 qershorit. Është shumë e rëndësishme që Kuçova të ketë më në fund vendin që i takon në Kuvendin e Shqipërisë, sepse ky vend i ka munguar prej kohësh”, tha kryetari i LSI-së.

ilirmeta15052013

“Demagogjia e Kryeministrit aktual lidhur me sukseset e pafundme me rrugët e asfaltuara anembanë vendit përplaset çdo ditë me një realitet të dhimbshëm për shumë qytetarë kudo në të gjithë vendin”

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, i shoqëruar nga deputeti i LSI-së për Qarkun e Beratit, Nasip Naço, ka zhvilluar një sërë takimesh me banorë të këtij qarku, takime në të cilat janë bërë bashkëbisedime për problemet që shqetësojnë komunitetin atje. Në veçanti z. Meta shprehu shqetësimin në lidhje me gjendjen skandaloze të rrugës Berat-Çorovodë, e mbetur e papërfunduar prej vitesh.

ilirmeta14052013

Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar sot një takim madhështor në qytetin e Gjirokastrës, takim në të cilin është prezantuar ekipi i 5 kandidatëve për deputetë në Qarkun e Gjirokastrës. I pranishëm në këtë takim, Lideri i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, deklaroi se 23 qershori është një ditë e madhe, është një garë historike, është në garë e shkuara me të ardhmen, e vjetra me të renë, stanjacioni politik dhe ekonomik me zhvillimin ekonomik të qëndrueshëm.

 “Ndaj më 23 qershor Gjirokastra, Përmeti dhe Tepelena do të votojnë për LSI-në dhe për koalicionin tonë  “Aleanca për Shqipërinë Evropiane”, tha z. Meta. “Tani dua të ftoj këtu Rezhat Zikën, Shpëtim Spahiun, Zamira Ramin, Vangjel Tavon dhe kryetarët e LSI-së në rrethe, Genci Sinojmeri në Gjirokastër, Edin e Përmetit dhe Edjolën e Tepelenës. Me këta shokë dhe shoqe të mrekullueshme dhe me të gjithë ju e sidomos me rininë e jashtëzakonshme, me LRI-në tonë të paparë ne do të korrim një rezultat historik dhe fenomenal në Qarkun e Gjirokastrës dhe në të gjithë Shqipërinë më 23 qershor”, prezantoi ai kandidatët.