News

EdmondPanarit.15.05.2014

Marrëveshja i hap rrugën strukturave përbërëse që të hartojnë programe dypalëshe më të detajuara për të bashkëpunuar në fushat kërkimore-shkencore mbi bazën e mirëkuptimit dhe përfitimit të ndërsjellë

Marrëveshja Ad hoc parashikon transferimin e 61 000 kultivarë ulliri autokton të Shqipërisë së mesme të prodhuar në serat eksperimentale nga Universitetit Bujqësor i Tiranës tek fermerët

LuanRama.13.05.2014

Luan Rama pritet në Departamentin Amerikan të Shtetit nga Drejtori për Çështjet e Europës Juglindore, z. Jonathan Moore.

L.Rama : Reforma në drejtësi dhe ajo territoriale administrative janë prioritete për Shqipërinë

Anëtari i Komisionit të Sigurisë, z. Luan Rama pritet në Departamentin Amerikan të Shtetit nga Drejtori për Çështjet e Europës Juglindore, z. Jonathan Moore.

EdmondPanariti.10.05.2014

Ministri Edmond Panariti inspekton farmacitë bujqësore dhe kushtet e tregtimit në Luz të Kavajës

Ministri Edmond Panariti dhe Autoriteti Kombëtar i Ushqimit (AKU) ka sekuestruar një sasi të konsiderueshme kontrabandë që shiteshin nga persona të pa autorizuar, si pesticide dhe insekticide

Ministri i Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave z. Edmond Panariti apel fermerëve që të blejnë pesticide e insekticide të certifikuara

LuanRamaPetritVasili06.05.2014 

Deputetët e Lëvizjes Socialiste për Integrim, z. Luan Rama, z. Petrit Vasili dhe znj. Kejdi Mehmetaj homazhe në bustin e Qemal Stafës me rastin e 5 Majit

Luan Rama: 5 Maji një moment reference për sakrificat sublime dhe për heroizmin shembullor që ka demonstruar populli ynë në Luftën Antifashiste Nacional Çlirimtare

Rama: 5 Maji është edhe dita e rënies së Heroit të Popullit, Qemal Stafa me emrin e të cilit i gjithë atdheu, Shqipëria simbolizon tërë atë sakrificë, simbolizon heroizmin e madh

LRI29.04.2014

LRI: Të vendosur për t'i ofruar rinisë shqiptarë një sistem arsimor që sjell punësim

Lëvizja Rinore për Integrim ka zhvilluar një bashkëbisedim mes studentëve shqiptarë dhe disa pedagogëve anglezë mbi ndryshimet e sistemit arsimor shqiptar me atë anglosakson.

Ky aktivitet u zhvillua në ambientet e Muzeut Kombëtar dhe merrnin pjesë qindra të rinj. Ndër të ftuarit ishin Liam Ëidman, drejtori i studentëve ndërkombëtarë për 'Queen Mary University' në Londër, si dhe Megan Harper nga 'Cambridge Education Group'.

IlirMeta15.04.2014

Konferenca për shtyp e Kryetarit të Lëvizjes Socialiste për Integrim, z. Ilir Meta

Ilir Meta: "Standard & Poor's" rikonfirmon vendimin e drejtë dhe të domosdoshëm që qeveria mori duke firmosur marrëveshjen me FMN-në

Meta: Kërcënimi për protesta, e drejtë e opozitës, por tingëllon absurde kur refuzon këtë konsensus të ofruar në mënyrën më gjeneroze

Meta: Edhe pse këto vota janë, prej gati tre muajsh ne jemi duke pritur opozitën që të marrë përgjegjësitë e saj

Meta: Ftoj të gjithë aktorët në Kuvend të bashkëpunojnë në respektimin e Rregullores dhe me një klimë sa më bashkëpunuese në Parlament

Jam i kënaqur që këtë fillimjave ta nis komunikimin me ju për të vlerësuar si një lajm tepër pozitiv dhe domethënës rishikimin e bërë nga Agjencia prestigjioze "Standard & Poor's" për vlerësimin në lidhje me ekonominë shqiptare duke e ripozicionuar atë në një kohë të shkurtër nga nota "negative", në notën "e qëndrueshme" sot.

PetritVasili11.04.2014

Vasili: Kjo çështje duhet të ndiqet deri në fund dhe në mënyrë përfundimtare 

Vasili: Vlerësojmë qëndrimin tepër të kujdesshëm dhe të shpejtë të dy akseve qeveritare, të Athinës dhe të Tiranës

Vasili: Në etapën në të cilën ndodhet situata dhe për rrethanat shumë të rënda që ajo ka ndodhur, do të kërkonte një shpejtim dhe një intensifikim të dhënies sa më shpejt të një përgjigje përfundimtare

MonikaKryemadhi10.04.2014

Te nderuar zonja dhe zotërinj deputetë

Shqyrtimi i projektligjit per transportin qytetas, eshtë një hap i rëndësishëm në zgjidhjen e problmatikave prezente që ka shfaqur ky shërbim gjatë kësaj periudhe.

Shërbimi i tansportit qytetas (urban) të udhëtarëve, në vendin tonë, ushtron veprimtarinë e tij prej 11 vitesh, në disa qytete kryesore si; Tiranë, Durrës, Elbasan, Fier, Vlorë, Shkodër dhe Korcë.