Sot Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim

Sot Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim

Sot Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim zoti Ilir Meta priti ne nje takim Ambasadorin e Suedise ne Tirane zotin Staffan WRIGSTAD. Sot Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim zoti Ilir Meta priti ne nje takim Ambasadorin e Suedise ne Tirane zotin Staffan WRIGSTAD.
 
Meta dhe Wrigstad shkembyen mendime per situaten politike ne vend si dhe per zhvillimet ne rajon pas fillimit te bisedimeve per statusin perfundimtar te Kosoves. 
Duke folur per Raportin e BE-se per Progresin e Shqiperise ne procesin e integrimit Meta u shpreh se Raporti duhet pare ne driten e vendimit politik te BE-se per te inkurajuar Shqiperine per realizimin e reformave. Progresi i reformave sidomos ne fusha te tilla si lufta kunder korrupsionit dhe reformimi i sistemit gjyqsor duhen bere ne perputhje te plote me kushtetuten dhe ligjin dhe jo duke e kthyer antikorrupsionin ne ideologji.

Zgjedhjet dhe reforma zgjedhore ishin nje çështje tjeter diskutimi me diplomatin e larte suedez. Meta theksoi domosdoshmerine e fillimit sa me pare te reformes zgjedhore me qellim realizimin e ndryshimeve perkatese ligjore qe pengojne fenomenin e Dushkut i cili ka demtuar rende legjitimitetin e ketij parlamenti.

Ne takim merrte pjese edhe Sekretari Nderkombetar i LSI-se Edmond Haxhinasto 0x323030352d31312d3234 21:33)