Pesha: Studentëve t’u jepet e drejta që u takon

Pesha: Studentëve t’u jepet e drejta që u takon

Pesha: Studentëve t’u jepet e drejta që u takon

Zëvendës/sekretari i Përgjithshëm i Lëvizjes Socialiste për Integrim Besjan Pesha ka zhvilluar sot një

takim me maturantë të cilët kanë fituar të drejtën e studimit por janë me mesatare poshtë notës gjashtë

nuk kanë mundur ende të regjistrohen në Universitetin e Vlorës .Në ditën e fundit të regjistrimeve në

Universite edhe sot ata janë drejtuar Sekretarisë së Universiteteve por nuk kanë mundur të

regjistrohen. Për të mundësuar regjistrimin e tyre z. Pesha ka kontaktuar me Zv/Rektorin e Universitetit

Eustrat Zhupa për të gjetur  konsensusin e munguar ndërmjet palëve. Duke komentuar zbutjen e qëndrimeve

të Rektorit të Universitetit të VlorësPesha shtoj se- nuk është aspak e drejtë  sorollatja e

maturantëve nëpër dyert e këtij Universiteti pasi Rektori Tanush Shaska nuk pranon të zbatojë urdhrin e

Ministrisë së Arsimit dhe Shkencave (MASH) për pranimin e tyre. Me pas duke i bërë thirrje Rektorit të

Universiteti për të qenë i hapur dhe bashkëpunues me  maturantët Besjan Pesha i është përgjigjur dhe

pyetjeve të gazetarëve të pranishëm duke  theksuar se “opozita duhet t’i mbaj larg duart nga  përdorimi

i kësaj situate për arsye politike”. Në përfundim Pesha ka garantuar të rinjtë se prioritet i Qeverisë së

Integrimit në mandatin katër vjeçar është rinia shkollimi dhe punësimi i saj. 

0x323030392d31302d3034 23:22)