Nënkryetari i LSI

Nënkryetari i LSI

” Nënkryetari i LSI deputeti Dritan Prifti i’u përgjigj interesimit të gazetarëve për një koment mbi projekt/buxhetin e vitit 2006. Per buxhetin e vitit 2006 Dritan Prifti u shpreh se eshte nje buxhet i cunguar.
Per mendimin tim u shpreh ndryshe nga cfare propagandohet buxheti i vitit 2006 eshte nje lajm i keq per te gjithe shqiptaret.
Ku e bazojme ne faktin qe ky buxhet eshte lajm i keq? E para PD ne vitin e pare te qeverisjes rrezon te gjitha pretimet e saj elektorale. PD ka premtuar dyfishim pagash ne kete buxhet nderkohe qe rritja maksimale e parashikuar per shtresen me te larte te pagave eshte deri ne 7 per qind perqindje kjo shume me e ulet nga rritjet qe kane pesuar nga qeverite paraardhese. Partia Demokratike ne fushaten elektorale foli per 4000 kilometra te shtruara ne rruge rurale ne kete buxhet harrohet ky premtim. Ne buxhetin e 2006 ne krahasim me 2005 ka renie te fondeve per infrastukturen rrugore. Gjthashtu kjo Qeveri premtoi se do te zgjidhte problemin e krizes se energjise elektrike nderkohe qe ne buxhetin e vitit 2006 kjo qeveri ka parashikuar qe kriza e energjise elektrike nuk do te zgjidhet. Per mendimin tim kjo eshte absurde qe te parashikosh qe do te kesh krize energjitike edhe ne vitin 2006 sepse ne 2006 eshte parashikuar edhe nje renie ekonomike e ndjeshme e rritjes ekonomike. Ne qofte se ne vitin 2005 parashikimi i rritjes ekonomike eshte 6 % ne buxhetin e vitit 2006 kjo rritje ulet ne 5 %. Gjithashtu ne kete buxhet ne verejme edhe diskriminime klasore ku jepen shperblime per ish-pronaret per ish -te perndjekurit ku ne anen tjeter ne kete Buxhet pothuajse fshati eshte harruar fare. Harrohet bujqesia ku nuk shprehet se cdo te behet me te. Ne buxhet kryesisht harrohen te varferit dhe te papunet dhe njekohesisht ne kete buxhet flitet per 2000 vende qe do te shkurtohen nga administrata. Nje tjeter problem te cilin nuk mund ta le pa permendur eshte edhe pensionet suplementare te 7000 ushtarakve ku i hiqet e drejta per te perfituar kete pension fakt ky qe tregon se ne buxhetin e vitit 2006 shkelet ligji. Gjithashtu buxheti i vitit 2006 nuk eshte bere ne konsulte me sindikatat te cilat mbrojne te drejtat e punonjesit. I vetmi element pozitiv eshte rritja e pagave per arsimin dhe per shendetesine por edhe kjo nuk premtohet se kur do te ndodhe.
0x323030352d31312d3330 21:43)”