Meta takim me strukturat ne komunat e Fierit

Meta takim me strukturat ne komunat e Fierit

” Meta takim me strukturat ne komunat e Fierit Frakull Portëz dhe Zharrëz

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim z. Ilir Meta zhvilloi sot disa takime në komunat e rrethit të Fierit më strukturat dhe elektoratin e LSI-së. Takimet janë pjesë e turit paraelektoral që ka ndërmarrë kreu i LSI-së dhe gjithë drejtuesit e forumeve të larta të partisë.
Meta dhe drejtues të LSI-së së Fierit kanë qenë fillimisht në komunën Frakull të këtij qyteti dhe më pas në komunën Portëz dhe Zharrë. Në këto takime kreu i LSI-së ka kërkuar angazhimin e gjithë anëtarëve dhe mbështetësve të LSI-së për të arritur objektivat e kësaj force politike në zgjedhjet e 8 majit. Kreu i LSI-së tha në fjalën e tij se zgjedhjet vendore kanë një rëndësi të veçantë për vet qytetarët. Ai theksoi se ata kanë mundësi që të zgjedhin drejtuesit më të mirë dhe më të besueshëm për të drejtuar pushtetin vendor. 
Ndër të tjera z. Meta u shpreh se “zgjedhjet e 8 majit janë të rëndësishme për komunitetin dhe jetën e banorëve”. Në këtë linjë ai u ndal edhe në programin konkret të LSI-së duke vënë thekson në aspektin e investimeve për fermerët në komuna. Ai tha se “subvencionet do të rriten në masën 30%’ për tu ardhur në ndihmë fermerëve dhe sipërmarrësve. Z. Meta shtoi se një mbështetje e veçantë do t’i jepet bujqësisë. Duke folur për qëllimet e LSI-së z. Meta kërkoi nga drejtuesit e LSI-së në këtë komunë anëtarët dhe simpatizantët që të punojnë duke shtuar se “duhet mobilizim për të arritur objektivin e 2-fishimit të rezultatit zgjedhor”. Ai shtoi se “LSI-ja është gati për fitoren”.
Kryetari i LSI-së u ndal edhe në situatën politike në vend duke theksuar se alternativat ku do të zgjedhin qytetarët janë të përcaktuara qartë mes demokracisë dhe dhunës. “Vlera e demokracisë është vota jo dhuna” tha Meta duke ju referuar ngjarjeve të fundit.
Ai shtoi se “opozita e dhunës është kundër votës së qytetarëve”. Kreu i LSI-së  
Meta u shpreh se koalicioni qeverisës vjen në këtë fushatë me një bilanc mjaft pozitiv dhe të prekshëm nga gjithë shqiptarët. “Koalicioni i integrimit u dha qytetareve dinjitet në Evropë” tha Meta duke theksuar rëndësinë që ka liberalizimi i vizave. 
Nga ana tjetër duke u ndalur në rëndësinë që kanë zgjedhjet vendore z. Meta u shpreh se taksat dhe buxhetet e pushtetit vendor kanë si qëllim kryesor ndihmesën dhe zgjidhjen e problemeve të qytetarëve dhe jo financimin e dhunës siç ka ndodhur me demonstratat e PS-së. “Komunat dhe bashkitë në shërbim të qytetareve jo pagatorë e dhunës”.

0x323031312d30322d3132 DSC_0150.jpg 14:46)”