Luan Rama bashkimi i vetëm mes Shqipërisë dhe Kosovës është Bashkimi Europian.

Luan Rama bashkimi i vetëm mes Shqipërisë dhe Kosovës është Bashkimi Europian.

” Luan Rama bashkimi i vetëm mes Shqipërisë dhe Kosovës është Bashkimi Europian.

L. Rama bashkimi i vetëm mes Shqipërisë dhe Kosovës është Bashkimi Europian.
 
 
Çështja kombëtare shqiptare si një çështje vidente prej kohësh është padyshim një çështje që kërkon maturi kërkon padyshim vizion dhe frymë evropiane. Lëvizja Socialiste për Integrim e konsideron të panevojshme një debat të tillë sepse ajo që është më e rëndësishmja vullnetet  e të 2 shteteve Shqipërisë dhe Kosovës vullnetet politike të shprehura edhe nga qeveritë e të 2 vendeve por ç’është më e rëndësishmja vullnetet e të njëjtit popull që jeton në këto 2 shtete janë tashmë të njohura e të përcaktuara dhe tërësisht në unison me frymën evropiane. Kjo pasi jo vetëm orientimi ynë është i tillë jo vetëm orientimi i shqiptarëve që jetojnë në Shqipëri dhe i shqiptarëve që jetojnë në Kosovë është orientim evropian por ç’është më e rëndësishmja vetë konstitucioni ynë shpirtëror është konstitucion evropian. Ka vetëm një rrugë të pakthyeshme të patjetërsueshme dhe unike për atë që ju e konsideroni çështje të Bashkimit Kombëtar dhe kjo është rruga evropiane e bashkimit rruga evropiane e integrimit rruga e vetme e proceseve të pakthyeshme ku janë përfshirë të 2 vendet tona dhe që kanë të bëjnë me tërësinë e procesit të integrimit evropian të Shqipërisë e të Kosovës. Duke e parë këtë proces si një proces evropian nuk ka zgjidhje tjetër përveç zgjidhjesh evropiane.

0x323031312d31322d3139 New Image.JPG 19:28)”