LSI : Vlereson Raportin e Progresit te BE per Shqiperine

LSI : Vlereson Raportin e Progresit te BE per Shqiperine

LSI : Vlereson Raportin e Progresit te BE per Shqiperine Deklaratë :Edmond Haxhinasto

Zëvendëskryetar i LSI

 

 

Deshiroj te vleresoj Raportin e Progresit te BE per Shqiperine si nje pasqyre realiste per arritjet e deritashme te Shqiperise ne rrugen e reformave dhe si inkurajim se vendi po ecen ne rruge te mbare.

 

Verejme me kenaqesi se rekomandimet kryesore te paraqitura ne Raport tashme jane bere pjese e programeve reformatore te qeverise se Integrimit Evropian sic jane ato ne forcimin e pavaresise  dhe efikasitetit  te sistemit gjyqsor lufta kunder korrupsionit kontrolli i integruar i kufirit reforma zgjedhore etj.

 

Konstatojme gjithshtu me kenaqesi qe Raporti paraqet nje perspective te qarte ne realizimin e objektivit madhor te levizjes se lire te shtetasve dhe ne ecurine e shpejte e integrimit te vendit ne BE.

 

Si force politike active LSI do te vazhdoje te realizoje aktivitetin e saj politik duke kontribuar edhe ne te ardhmen ashtu sic ka kontrubuar ne te shkuaren ne vendosjen e nje dialogu politik te shendetshem e intensiv midis forcave politike dhe institucioneve demokratike qe eshte nje prioritet kryesor Evropian.

 

I bejme thirrje edhe forcave te tjera tradicionale apo te reja ta lexojne me vemendje kete rekomandim te rendesishem te Bashkimit evropian pasi kjo nuk ka te beje vetem me fatin e tyre elektoral por me gjithe vleresimin qe ben BE per sistemin tone politik dhe ecurine e reformave. 0x323030392d31302d3136 12:54)