LSI shpreh vleresimin e saj te larte per zgjedhjet e mbajtura ne 8 maj si nje prove e fituar per demokracine ne shqiperi.

LSI shpreh vleresimin e saj te larte per zgjedhjet e mbajtura ne 8 maj si nje prove e fituar per demokracine ne shqiperi.

” LSI shpreh vleresimin e saj te larte per zgjedhjet e mbajtura ne 8 maj si nje prove e fituar per demokracine ne shqiperi.

LSI shpreh vleresimin e saj te larte per zgjedhjet e mbajtura ne 8 maj si nje prove e fituar per demokracine ne shqiperi.

Data 8 maj pa asnje dyshim qe nje demostrim i shkelqyer i nje demokracie te qendrueshme dhe te desheruar nga te gjithe qyataret.

Qytetaret ne radhe te pare dhe forcat politike ne 8 maj me qetesine maturine dhe trasparencen e pashembullt realizuan nje proces te shume pritur te standarteve europiane ku kryefjakla e tij qe dhe mbetet traparenca e plote.

Zhvillimi teresisht paqesor dhe shmagja e plote e incidenteve bene te mundur qe dita e zgjedhjeve te shennonte nje dite unikale ne historine e zgjedhjeve pluraliste ne shqiperi duke hedhur nje hap shume te rendesishem drejt integrimit europian dhe duke demostruar nje sjellje teresisht europiane te te gjithe qyetareve shqiptare.

Ne keto zgjedhje pa asnje medyshje fituan qyetaret shiptare te cilet ishin misherimi i maturise dhe deshires per ta transformuar ne rruge paqesore dhe europiane kete vend si dhe fituan edhe forcat politike qe si aktore te rendesishem ne kete proces  perfituan rezultatet  nepermjet nje procesi administrimi te votes te hapur dhe plotesisht trasparent ne syte e medias dhe publikut te gjere.

Ne kete klime te kesaj arritjeje te madhe dhe teper te rendesishme per te ardhmen europiane te shqiptareve LSI i ben thirrje politikaneve dhe forcave politike te lene menjane retorikat destruktivete ruajne qetesine te respektojne procesin zgjedhor ne te gjitha etapat e tij si dhe te respektojne institucionet e pavarura ne veprimtarine e tyre te bazuar vetem ne ligjin dhe kodin zgjedhor.

Sot eshte momenti qe me shume se asnje here dhe me intensitet maksimal politika shqiptare duhet te perqendrohet ne angazhimin konstruktiv  per realizimin e objektivave te integrimit europian si mundesia e vetme per shqiperine dhe shqiptaret per nje zhvillim te qendrueshem ekonomik dhe social aq jetik per  qytetaret shqiptare te cilet e meritojne ate.  

Ne mbeshtesim plotesisht vleresimin e ndihmes sekretarit te shtetit Gordon qe: Populli shqiptar meriton një demokraci të qëndrueshme e të begatë e cila bazohet mbi vlerat universale dhe shtetin ligjor.    

0x323031312d30352d3231 20090304070708_04030908_pnU0r.jpg 12:44)”