LSI: Jemi duke ndjekur me vemendje procesin zgjedhor. Te shmangen parregullesite

LSI: Jemi duke ndjekur me vemendje procesin zgjedhor. Te shmangen parregullesite

LSI: Jemi duke ndjekur me vemendje procesin zgjedhor. Te shmangen parregullesite

Ralf Gjoni – Zedhenes i LSI
Levizja Socialiste per Integrim po e ndjek me vemendje te vecante ecurine e procesit te votimit.
Duam te shprehim shqetesimin tone per disa parregullesi qe kemi verejtur mengjesin e sotem dhe te cilat i kemi raportuar prane OSBE-ODIHRit:
Disa qendra votimi ne mbare vendin ende nuk jane hapur per shkak te parregullesive qe kane te bejne me listat e komisionereve apo me mos korrespondimin e vulave me numrin e qendres perkatese te votimit.
Shqetesim perben gjithashtu cilesia e bojes se votimit e cila fshihet lehte.
Gjithashtu ka patur raste sporadike te fotografimit te fletes se votimit me telefon celular.
Levizja Socialiste per Integrim u kerkon komisionereve dhe perfaqesuesve te saj ne te gjithe vendin te vazhdojne te ruajne mbarevajtjen e procesit te votimit dhe te raportojne cdo parregullesi qe konstatojne. Duhet marre cdo mase e nevojshme per garantimin e fshehtesise se votes se cdo qytetari dhe te dekurajohet cdo perpjekje per presion psikologjik apo intimidim fizik ndaj zgjedhesve para hyrjes ne qendren e votimit.
Perserisim se ky eshte nje moment historik per ecurine e procesit te integrimit te Shqiperise dhe se garantimi i standarteve te ketyre zgjedhjeve eshte kritik per te ardhmen e vendit ne familjen europiane.
Levizja Socialiste per Integrim eshte prezente dhe aktive ne cdo qender votimi permes networkut te saj te vezhguesve dhe perfaqesuesve te cilet jane ne kontakt e bashkepunim te vazhdueshem me veshguesit vendore si dhe me faktoret nderkombetare ne terren.

 

0x323030392d30362d3238 FUSHATA 12:00)