LRI

LRI

” LRI anetarja me e re e Internacionales se Rinise Socialiste (IUSY)

Ne Keshillin Boteror te IUSY i cili po zhvillohet ne datat 25-31 Korrik ne Attersee te Austrise ne seancen kryesore te Keshillit u votua ne unanimitet nga te gjithe organizatat pjesemarrese per anetarsimin e Levizjes Rinore per Integrim ne organizaten nderkombtare rinore me te rendesishme te spektrit politik te social-demokracise.

Vendimi i lidershipit te IUSY dhe organizatave simotra nga e gjithe bota per anetaresimin e LRI-se ishte rezultat i nje vleresimi maksimal nga IUSY per rolin aktiv te LRI ne vendimarrjen politike ne hartimin e politikave rinore dhe marrjen e nje sere iniciativave per trajtimin e ceshtjeve sociale ekonomike arsimore dhe kulturore.

IUSY ne motivacionin e vendimit te tij theksoi se profili aktivizmi dhe kontributi politik i LRI-se edhe ne nivel rajonal apo europian ne bashkepunim me forumet rinore eshte nje vlere e shtuar si per IUSY-n ashtu edhe per konsolidimin e vlerave te social-demokracise.

LRI u perfaqesua ne kete aktivitet me nje delegacion prej rreth 100 te rinj te kryesuar nga Kryetarja e LRI-se Erisa Xhixho dhe Sekretarja per Marredhenjet me Jashte Blerina Kazaferi

0x323031312d30372d3238 AKTIVITETE DSCN1973.jpg 19:7)”