Lëvizja Rinore për Integrim merr pjesë në Kongresin e Internacionales së Rinisë Socialiste (IUSY). Kryetarja e LRI-së

Lëvizja Rinore për Integrim merr pjesë në Kongresin e Internacionales së Rinisë Socialiste (IUSY). Kryetarja e LRI-së

Lëvizja Rinore për Integrim merr pjesë në Kongresin e Internacionales së Rinisë Socialiste (IUSY). Kryetarja e LRI-së Erisa Xixho takon drejtuesit e IUSY dhe të ECOSY Një delegacion i Levizjes Rinore per Integrim i kryesuar nga Kryetarja e LRI-së Erisa Xhixho dhe Sekretari Ndërkombëtar i LRI-së Dorian Duçka morën pjesë në punimet e Kongresit të XXVI te Internacionales së Rinisë Socialiste (IUSY) që u zhvillua në Esbjerg te Danimarkes nga data 12 deri në 15 Janar. Punimet e këtij Kongresi përveç zgjedhjes së strukturave të reja drejtuese të IUSY kishte marrë përsipër të trajtonte edhe temën “Zhvillimin e Qendrueshem”.
 
Gjatë ditëve të qëndrimit në punimet e Kongresit të IUSY delegacioni i LRI-se zhvilloi disa takime shume te rendesishme me drejtues të lartë të Internacionales së Rinisë Socialiste. Kryetarja e LRI Xhixho dhe Sekretari Ndërkombëtar i LRI Duçka u takuan me Sekretaren e Pergjithshme te porsazgjedhur te IUSY-t Yvonn O’Callagan ku u konkludua për fuqizimin e mëtejshëm të marrëdhënieve dhe bashkëpunimit midis LRI-së dhe IUSY marrëdhënie mjaft të mira dhe korrekte deri tani. Drejtuesit e LRI-së e njohën Sekretaren O’Callagan për rolin që po luan Lëvizja Rinore për Integrim si partnere e Lëvizjes Socialiste për Integrim në implementimin e një politike të re dhe me integritet në Shqipëri dhe për percimin e vlerave te social-demokracise tek rinia shqiptare per te qene nje ze i vertete dhe i forte i saj brenda dhe jashte vendit.
 
Delegacioni i LRI-se zhvilloi gjithashtu nje takim të rëndësishëm me Presidentin e Rinise se Majte Evropiane (ECOSY) Giacomo Filibeck dhe Sekretaren e Përgjithshme të ECOSY Ania Skrzypek ku i informuan ato mbi zgjedhjet e fundit parlamentare dhe zhvillimet politike ne Shqiperi dhe pozicionin qe LRI-ja dhe LSI-ja po mbajne per permirësimin e Reformes Zgjedhore në mënyrë që të arrihet një herë e mirë standarti i zgjedhjeve të lira dhe të ndershme në Shqipëri. Drejtuesit e ECOSY-se vleresuan bashkepunimin intensiv qe eshte krijuar me LRI-ne dhe ofruan mbeshtetjen e tyre per thellimin e këtyre marredhenieve.
 
Delegacioni i LRI-së zhvilloi gjithashhtu takime mjaft frytdhenese bilaterale me drejtuesit e disa organizatave simotra te Suedise Danimarkes Holandes Norvegjise Frances Austrise Mbreterise se Bashkuar Italise Greqise dhe me organizatat simotra te Ballkanit etj. 0x323030362d30312d3137 13:35)