Kryetari i LSI z. Meta takon tregtaret e Tregut Çam

Kryetari i LSI z. Meta takon tregtaret e Tregut Çam

Kryetari i LSI z. Meta takon tregtaret e Tregut Çam 18:24

Meta: Qeveria dhe pushteti vendor  të krijojë një klimë favorizuese për biznesin e vogël dhe të mesëm.

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim z. Ilir Meta ka zhvilluar sot paradite një  takim me tregtarët tek rruga "Shyqyri Berxolli" ose siç njihet ndryshe “Tregu Çam”.  I shoqëruar nga drejtues të LSI-së  z. Meta u takua nga afër me të gjithë tregtarët duke u ndalur në të gjitha stendat dhe u interesua për ecurinë e biznesit të tyre. Duke ndalur në krejt rastësisht në një nga stendat e vendosur në këtë treg Kryetari i LSI-së zhvillojë një bashkëbisedim miqësor me  një nga tregtaret e cila nga njohur nga afër atë për vështirësitë ekonomike që  përballet dita-ditës familja e saj. Ajo e informoi z. Meta që sikurse dhe ajo  ka shumë tregtar të cilët edhe pse janë invalidë detyrohen të dalin të treg për të siguruar disa të ardhura për të jetuar dhe që mallin e tyre e kanë marrë me fatura të pa lekujduara. Më pas Meta duke ju përgjigjur interesit të medias u shpreh se: “Sikurse e shikoni kjo vizitë këtu nuk është thjesht një rast i veçantë mendoj se kemi shumë raste të tjera sikurse dhe rasti i kësaj zonje të nderuar e cila edhe pse është invalidë  merret me një aktivitet për të përballuar jetën”. “Pavarësisht se edhe kjo zonjë e nderuar u shpreh Meta e konfirmoi se edhe këto artikujt këtu i ka marr me fatura borxh dhe nuk është dot në gjendje të përballojë as taksat e qeverisë apo të bashkisë  dhe jo më për të arritur të përballojë jetën”. Sipas kreut të LSI-së është shumë e rëndësishme për qeverinë dhe për pushtetin vendor  për të krijuar një klimë krejt tjetër për biznesin e vogël sidomos për këtë lloj aktiviteti  me të cilin merren shumë njerëz. “Në mënyrë të veçantë është e rëndësishme invalidët të cilët për të jetuar detyrohen të merrem me këtë aktivitet dhe nuk përballojnë dot a ilaçet e tyre” tha ai. Gjatë takimeve të zhvilluara me tregtarët Meta u informua që shumë biznese të tilla të detyruar nga kushtet ekonomike dhe nga xhiroja e pakët që bëhet janë detyruar të falimentojnë dhe të mbyllin dyqanet. Në këtë kuadër Meta u shpreh se: “Ju e shikoni se këtu kemi dhe qepena të mbyllur që janë biznese që kanë falimentuar kanë dështuar dhe kjo tregon që Shqipëria është në krizë”. “Ndaj theksoj ai ne jo vetëm duhet ta njohim krizën nga afër gjë sikurse për fat të keq nuk e  bën Kryeministri aktual  por duhet ta nxjerrim vendin nga kriza dhe të krijojmë një klimë të re për biznesin të krijojmë një optimizëm dhe një besim edhe tek konsumatori në mënyrë qe ekonomia të dal nga ky ngërç dhe të fillojë të lëvizë”.

 

0x323030392d30342d3232 Meta sot me tregtaret e tregut Cam.JPG