Kryetari i LSI

Kryetari i LSI

” Kryetari i LSI Meta takime të rëndësishme në Sofje Dje dhe sot Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim (LSI) z.Ilir Meta në një takim të zhvilluar në Sofje të organizuar nga Sekretari i Përgjithshëm i Internacionales Socialiste Luis Ajala dhe bashkëkryetarët e Partisë Socialiste Europiane për Europën Qendrore dhe Lindore Jorgo Papandreu dhe Adrian Nastase.
Në këtë takim që u përqendrua në çështjen e Kosovës dhe sidomos të klimës bashkëpunuese që duhet krijuar në mes të palëve gjatë procesit të negociatave mernin pjesë personalitete nga rajoni Kosova dhe Serbia.
Gjithashtu gjatë qëndrimit në Sofje z.Meta pati takime të veçanta edhe me kryetarin e PASOK Jorgo Papandreu me  Kryeministrin e Bullgarisë Sergej Stanishev dhe me atë të  Maqedonisë Buçkovski. Gjithashtu një takim të veçantë kryetari i LSI z.Meta zhvilloi me kryetarin e PDK-së z.Hashim Thaçi. Në këto takime Meta theksoi rëndësinë e jashtëzakonshme që ka zgjidhja e statusit të Kosovës për stabilitetin dhe zhvillimin e rajonit tonë dhe integrimin e tij sa më të shpejtë në BE.
0x323030352d31322d3031 21:45)”