Kryetari i LSI

Kryetari i LSI

Kryetari i LSI Ilir Meta vizite pune ne Kine dhe Indi Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim zoti Ilir Meta niset sot per nje tur vizitash pune ne Kine dhe ne Indi.. Gjate vizites ne Kine ku ish-kryeministri Meta eshte i ftuar nga Instituti i Puneve te Jashtme do te takohet me personalitete te larta te qeverise kineze me komunitetin e biznesit me drejtues te pushtetit vendor etj.
 
Ne takimet me autoritetet me te larta kineze do te theksohet rendesia e forcimit   dhe konkretizimit te metejshem te marredhenieve e shkembimeve midis dy vendeve . Gjithashtu do te theksohet qendrimi per pavaresine e Kosoves dhe rendesine qe per  paqen e stabilitetin ne rajon qe ajo. Kina eshte nje anetare e perhershme e Keshillit te Sigurimit dhe vota e saj ka peshe te jashtezakonshme ne vendimin e Keshillit te Sigurimit per Kosoven.
 
Zoti Meta do te ndalet per nje vizite pune ne Indi nje vend me fuqi ne rritje ne ekonomine dhe politiken nderkombetare ku do te inkurajohet forcimi i marredhenieve midis dy vendeve. 
  0x323030362d30392d3137 AKTIVITETE 13:51)