Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim

Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim

” Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim zoti Ilir Meta zhvilloi ditet e fundit nje vizite pune ne Madrid Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim zoti Ilir Meta zhvilloi ditet e fundit nje vizite pune ne Madrid. Ai zhvilloi takime ne parlamentin e Spanjes ne Ministrine e Puneve te Jashtme ne Partine Socialiste te Spanjes si dhe me ish-kryeministrin Jose Maria Aznar.
Ne takimin me Kryetarin e Komisionit te Jashtem te Parlamentit zotin Rafaello Kastrello Meta vleresoi vendimin e Spanjes per te hapur Ambasaden ne Tirane. Me pas bashkebiseduesit shkembyen mendime per situaten ne Shqiperi dhe ne rajon. Duke folur per Kosoven Meta u shpreh se pavaresia e saj eshte alternativa e vetme qe garanton sigurine dhe paqen ne rajon e çliron ate nga status quoja dhe pershpejton procesin e integrimit te tij ne Evrope.

Meta u takua gjithashtu me Kryetaren e Komisionit Parlamentar per Marredheniet me Bashkimin Evropian Ana Paladio ish-ministre e jashtme e Spanjes. Zonja Paladio pranoi ftesen e homologut te saj shqiptar per nje vizite ne Shqiperi.

Ne vijim te vizites se tij ne Madrid Meta u takua me Sekretaren Nderkombetare te Partise Socialiste Evropiane zonjen Trinidat Jimenez. Ne takim u ra dakort per forcimin dhe konkretizimin e bashkepunimit midis Levizjes Socialiste per Integrim dhe Partise Socialiste Evropiane.Ne kete kuader bashkepunues do te zhvilloen aktivitete te perbashketa politike do te shkembehen vizita etj.

Nje takim te veçante zoti Meta realizoi me ish-Kryeministrin e Spanjes Jose Maria Aznar aktualisht president i Fondacionit SAES. Meta vleresoi kontributin e zoti Aznar ne forcimin e marredhenieve midis Spanjes dhe Shqiperise dhe kontributin ne rritje per paqen e sigurine ne rajonin e Ballkanit. Bashkebiseduesit u ndalen ne çeshtjet e zhvillimeve rajonale ku vend te veçante zuri Kosova dhe statusi i saj i ardhshem. Si president i Fondacionit SAES se shpejti Aznar do te vije ne Shqiperi per te realizuar nje aktivitet mbi çeshtjet e sigurise dhe te integrimit ne NATO.

Ne perfundim te vizites se tij Ilir Meta u takua me nje audience te perfaqesuesve te shoqerise cilvile te trupit diplomatic dhe politikes ku ai beri nje paraqitje te situates politike ne Shqiperi dhe rajonin e Ballkanit si dhe te perspectives se integrimit te tij ne NAto dhe BE.
0x323030362d30312d3239 14:39)”