Koordinatori i LSI ne diaspore

Koordinatori i LSI ne diaspore

” Koordinatori i LSI ne diaspore Leondard Beqiri takim me Presidentin e grupit socialist ne Parlamentin Europian z.Martin Shulz Shulz jep vleresime per kryetarin e LSI per rolin teper konstruktiv qe ai dhe partia e tij luajten ne negociatat parazgjedhore

Ne kuader te problemeve qe shqetesojne te majten shqiptare per zhvillimin normal te zgjedhjeve te cilat priten te testojne dhe punen perreth dy vjeçare te qeverise ne pushtet ne daten 27 Janar perfaqesuesi i koordinimit te veprimtarive te LSI ne diaspore z.Leonard Beqiri zhvilloi nje takim me Presidentin e grupit te majte te eurodeputeteve te Parlamentit Europian zotin Martin Shulz.

Takimi ishte teper miqesor e mund te cilesohet si nje hap i madh ne perspektive per te majten shqiptare. Se pari koordinatori i LSI-se Beqiri me pak fjale sintetizoi nje tablo te situates aktuale situate te cilen ne vija te pergjithshme Shulz e njihte shume mire. Ai ishte teper optimist per kreret e rinj te forcave te majta dhe shprehu nje simpati te madhe te cilen kerkoi ti transmetohej personalisht kryetarit te LSI Meta per rolin teper konstruktiv qe ai dhe partia e tij luajten ne negociatat parazgjedhore te cilat terhoqen me jo pak shqetesim vemendjen jo vetem te se majtes por te gjithe forcave politike europiane te cilat deshirojne te shohin sa me shpejte Ballkanin perberje jo vetem gjeografike por edhe politike te Europes faktor qe jo pak ka ndikuar ne faqet e historise se saj shumeshekullore. Me pas koordinatori i LSI me diasporen ne Gjermani z. Beqiri foli dhe per punen e z.Rama jo vetem si drejtues i Partise Socialiste por edhe si kryetar bashkie i Tiranes  puna dhe ndryshimet rrenjesore qe ai i kishte bere Tiranes ishin gjithashtu te njohura edhe per   z.Shulz.

Pikerisht per te inkurajuar perpjekjet e se majtes shqiptare ne menyre qe roli dhe veprimtaria e tyre te mund te mbeshtetet dhe koordinohet nga e majta e bashkuar europiane me qellim qe puna e tyre te konsolidohet dhe te gjeje rrugen e suksesit Shulz shprehu spontanisht vullnetin e tij per nje takim dypalesh.

0x323030372d30322d3032 AKTIVITETE 12:53)”