Koalicioni “Aleanca për Qytetarin ” prezanton z. Durim Hushi në Elbasan

Koalicioni “Aleanca për Qytetarin ” prezanton z. Durim Hushi në Elbasan

” Koalicioni “Aleanca për Qytetarin ” prezanton z. Durim Hushi në Elbasan

Koalicioni  Aleanca për Qytetarin i shpallur sot pasdite në qytetin e Elbasanit ka dhënë mbështetjen e plotë për kandidatin e mazhorancës z. Durim Hushi i cili kandidon në këtë qytet në zgjedhjet e përgjithshme administrative të 8 majit. 
Në përbërjen e këtij koalicioni  i cili do kandidojë bashkërisht në zgjedhjet e 8 majit bëjnë pjesë LSIPDPRBKBKD PLLPDIU.
Gjatë shpalljes së kandidaturës së z. Hushi ishin të pranishëm të gjithë përfaqësuesit e koalicionit “Aleanca për Qytetarin” z. Meta z. Imami z. Spahia z. Bocci z. Idrizi z. Turku etj.
Në fjalën e rastin Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim z. Ilir Meta duke vlerësuar kandidaturën e z. Hushi për qytetin e Elbasanit shprehu optimizmin jo vetëm të tijin por edhe të mazhorancës për fitoren e Bashkisë së qytetit të Elbasanit. 
Në këtë kontekst z. Meta u shpreh se;-  z. Hushi si kryetar i ri i Bashkisë së Elbasanit do të integroi vlerat më të mira të Elbasanit si dhe do i kthej dinjitetin e munguar këtij qyteti. 
Sipas Metës  “Koalicioni Aleanca për Qytetarin”  do të ketë në fokusin e vetë qytetarin dhe vetëm qytetarin. 
Sepse sipas tij këto janë zgjedhje administrative dhe jo politike. Kjo do të thotë u shpreh Meta që këto zgjedhje kanë të bëjnë me problemet tw ndryshme si me përmirësimi i infrastrukturës ato që kanë të bëjnë me shëndetin e fëmijëve dhe të çdo qytetari që kanë të bëjnë me ambientin kanalizimet administrimin e mbetjeve të ndryshme që kanë të bëjnë me hapësirat e gjelbërta me këndet për fëmijët sepse gjithmonë e më pak është menduar për to dhe probleme që kanë të bëjnë edhe me shumë probleme të tjera sociale të përditshme pra kanë të bëjnë me jetën e qytetarëve.
 “Unë besoj se vizioni ynë nuk është vetëm për të zgjedhur përfaqësuesit më të mirë të komunitetit por mbi të gjitha për tu përgjigjur në këtë fushatë problemeve dhe halleve që kanë sot qytetarët e Elbasanit” u shpreh Meta. 
Më tej z. Meta ka deklaruar se bashkëqeverisja është zgjidhja e duhur që i duhet vendit dhe se fati i Elbasanit do të jetë në dorë të bashkëqeverisjes me aleatët e Aleancës për Qytetarin. 
Gjithashtu mbështetje për kandidatin e Aleancës është dhënë dhe nga Kryetari i PDIU-së z. Shpëtim Idrizi i cili duke vlerësuar rolin dhe kontributin e z. Hushi për qytetin e Elbasanit si ish-Prefekt dhe deputet i këtij qyteti tha se’- me kandidimin e z. Hushi nuk është vetëm e sigurte fitorja e koalicionit por edhe dinjiteti dhe vlerat e pa zëvendësueshme të qytetit të Elbasanit. 
Nga ana tjetër z. Imami duke qëndruar në këto argumente për  kandidimin e z. Hushi për kryetar bashkie nënvizoi se -: “ z. Durim Hushi ashtu sikurse është një njëri i shkëlqyer do të jetë dhe një kryebashkiak i shkëlqyer sepse sipas tij z. Hushi ka qenë gjithmonë në shërbim të qytetit të tij të Elbasanit. 
Ndërkohë kandidati i LSI për Elbasanin z. Durim Hushi duke falënderuar përfaqësuesit e koalicionit për mbështetjen e tij në këta kandidim ka theksuar se motoja e tij gjatë fushatës ashtu sikurse quhet dhe koalicioni i mazhorancës do të jetë “me qytetarin dhe për qytetarin”.

0x323031312d30332d3231 21:05)”