Ilir Meta takon Senatorin Bob Corker ne Washington

Ilir Meta takon Senatorin Bob Corker ne Washington

” Ilir Meta takon Senatorin Bob Corker ne Washington

Gjate vizites se tij ne Senatin Amerikan Kryetari i Levizjes Socialiste per Integrim Ilir Meta u takua me Senatorin Bob Corker anetar i Komisionit te Jashtem te Senatit dhe i Komisionit te Energjise dhe Burimeve Natyrore..

Z. Meta dhe Senatori Corker pasi vleresuan marredheniet e shkelqyera mes SHBA dhe Shqiperise u perqendruan ne intensifikimin e marredhenieve tregtare dhe ekonomike.

Z. Meta e informoi Senatorin Corker mbi progresin e bere nga Shqiperia ne drejtim te lehtesimit te barres fiskale dhe burokratike per bizneset e huaja si dhe per krijimin e nje klime miqesore per investitoret.

Z. Meta nenvizoi se Shqiperia ofron mundesi te medha ne fushen e energjise dhe burimeve natyrore per investimet amerikane. Ne kete drejtim z. Meta tha se kompanite amerikane duhet ta konsiderojne Shqiperine si nje vend te sigurt per investimet e tyre dhe si nje porte hyrese per te gjithe rajonin.

Z. Meta dhe Senatori Corker ndane mendimin se marrja sa me e shpejte e statusit te kandidatit ne BE do te kontribuoje pozitivisht ne thithjen e investimeve te huaja dhe ne zhvillimin e metejshem ekonomik te vendit.

0x323031322d30332d3330 Meta_Senator_Corker_DC.jpg 13:44)”