Ilir Meta priti Koordinatoren Rezidente të OKB në Shqipëri znj. Zineb Touimi-Benjelloun

Ilir Meta priti Koordinatoren Rezidente të OKB në Shqipëri znj. Zineb Touimi-Benjelloun

ilirmeta19072013-1

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim z. Ilir Meta priti sot Koordinatoren Rezidente të OKB në Shqipëri znj. Zineb Touimi-Benjelloun.

Përfaqësuesja e OKB në Shqipëri i shprehu z. Meta urimet më të ngrohta për rezultatin e LSI në zgjedhje dhe ofroi një ekspoze të punës së 20 Agjensive të OKB që punojnë në Shqipëri. Këtu znj. Touimi-Benjelloun theksoi se puna e OKB përqendrohet në adresimin e prioriteteve kombëtare dhe në asistencën që i ofrohet Qeverisë shqiptare përmes bashkëpunimit me aktorë qeveritarë dhe jo-qeveritarë.

Z. Meta theksoi se LSI ka qenë gjithnjë e hapur të bashkëpunojë ngushtë me strukturat e OKB dhe se Qeveria e re do t’a forcojë edhe më tej bashkëpunimin me të gjitha Agjensitë që asistojnë në Shqipëri. “Ne kemi nevojë të fokusohemi më tepër në gjetjen e zgjidhjeve të problemeve” – tha z. Meta duke nënvizuar se “OKB do të ketë të gjithë mbështetjen e mundshme për zbatimin e Programit të Bashkëpunimit 2012-2016”.