Deklarate per shtyp nga nenkryetarja e LSI

Deklarate per shtyp nga nenkryetarja e LSI

Deklarate per shtyp nga nenkryetarja e LSI Erisa Xhixho

Deklarate: Erisa Xhixho

N/Kryetare e LSI

 

 LSI shpreh domosdomoshmerine per reformen zgjedhore dhe per rendesine qe merr angazhimi serioz I gjithe faktoreve politike per te reflektuar ne frymen e rekomandimeve te Rezolutes Parlamentit Europian dhe sugjerimeve te raportit me te fundit te OSBE –ODIR.

 

Reforma zgjedhore si kusht I rendesishem per te mberritur ne zgjedhje te standarteve eoropiane nuk eshte e shkeputur nga teresia e reformave integruese dhe europianizuese qe eshte perfshire vendidhe qe kerkojne pike se pari pergjegjshmeri prej te gjithe faktoreve politike dhe sjelljen e tyre ne perputhje me interesat europiane te vendit sipas standarteve europiane. 

 

Ne kete kontekst keto ceshtje nuk jane pergjegjesi vetem e maxhorances por po aq dhe e  opozites.

 

Prandaj ne emer te LSI un e ftoj dhe nje here opoziten qe te kuptoje qe misioni I saj nuk eshte vetem bllokimi I reformave europianizuese por dhe integrimi ne to nuk eshte vetem nxirja e realitetit ne vend por oferta politike alternative dhe pergjegjshmeria e serioziteti ne perputhje me interesat e qytetarve shqiptar qe jane te njejta me interesat me qytetaret europian.

0x323031302d30392d3131 18:20)