DEKLARATE PER SHTYP Mbajtur nga N/Kryetarja e LSI-se

DEKLARATE PER SHTYP Mbajtur nga N/Kryetarja e LSI-se

” DEKLARATE PER SHTYP Mbajtur nga N/Kryetarja e LSI-se znj.Filloreta Kodra Levizja Socialiste per Integrim shpreh shqetesimin per propozimin me te fundit te KESH-it per rritjen serish te cmimit te energjise elektrike.   
LSI eshte e shqetesuar per pasojat sociale dhe ekonomike veçanerisht mbi shtresat e pambrojtura te qytetareve shqiptare sidomos te pensionisteve indeksimi i pensionit te te cileve do te ulet nga rritja e cmimit te energjise.
Rritja e cmimit te energjise gjithashtu do te ndikoje edhe me teper  ne uljen  e te ardhurave te arsimtareve mjekeve ushtarakeve dhe te gjithe shtresave te qytetareve te ndershem qe paguajne taksa e respektojne ligjin.
Para se te kerkoje rritjen e cmimit KESH si ndermarrje publike per hir te transparences me publikun dhe taksapaguesit duhet qe:
– te beje transparente te gjithe aktivitetin vjetor te tij   
– te prezantoje investimet e bera dhe rezultatet e tyre
– te deklaroje nivelin e te ardhurave nga qytetaret sipas perqindjes se pageses se faturave
– te deklaroje programin e permiresimit te menaxhimit dhe afatet e privatizimit te aktivitetit shperndares te energjise si dhe efektet e ketij operacioni
– te vleresoje ndikimin e rritjes se cmimit te vitit te kaluar
LSI denon me force praktiken e diskriminimit te konsumatoreve te ndershem qe paguajne regullisht faturat permes denimeve kolektive si vendimi i fundit i KESH per rritjen e çmimit nga njera ane dhe rritja e oreve te nderprerjes se energjise nga ana tjeter. Nepermjet ketyre masave KESH favorizon vjedhesit dhe abuzuesit me energjine elektrike dhe denon ne te njejten kohe qytetaret e ndershem qe zbatojne ligjin.
LSI i kerkon qytetareve shqiptare te kuptojne dhe te ndergjegjesohen se sa ndryshe eshte PD e fushates elektorale me PD ne qeverisje. Nese ne fushate flitej per te ulur cmimin e energjise elektrike sot ne pushtet qeveria e PD-se po ben krejtesisht te kunderten.
LSI i ben thirrje qeverise te jete e kujdeseshme ne zbatimin e politikave ekonomike qe rendojne drejtperdrejt ne nivelin e jeteses se qytetareve shqiptare dhe te marre masa qe ne raste te domosdoshmerise se zbatimit te ketyre masave te kompensoje shtresat ne nevoje.
0x323030362d30322d3137 11:18)”