Deklarate per shtyp e nenkryetares se LSI Filloreta Kodra

Deklarate per shtyp e nenkryetares se LSI Filloreta Kodra

” Deklarate per shtyp e nenkryetares se LSI Filloreta Kodra Sot ne diten e 8 Marsit LSI vlereson qe gjendja dhe te te drejtat e grave ne Shqiperi po perkeqesohen vazhdimisht.

 8 Marsin grate e gjithe botes e perkujtojne si diten kur kane fituar te drejten per te votuar ndersa grate e shqiperise perjetojne pasojat e privimit nga e drejta themelore e cdo qenie njerezore e drejta per te punuar.
Sot Kuvendi I Shqiperise diskuton raportin e Komisionit te Sherbimit Civil qe denoncon spastrimet politike te kryera nga qeveria Berisha te parat qe kane ndjere kete goditje kane qene grate .

LSI ka qene forca e pare politike qe ka paralajmeruar traumat dhe pasojat e moszbatimit te ligjit ne shoqerine shqiptare e sidomos mbi grate.

Kete shqetesim  tashme e ka konfirmuar zyrtarisht Institucioni I ngarkuar me ligj per verifikimin e zbatimit te ligjit.Te drejtat e grave respektohen me masa konkrete jo me demagogjine qe eshte bere metode pune per kete qeveri.

LSi vlereson se vetem nje  zgjidhje politike I jep fund arbitraritetit dhe demagogjise qeverisese qe ka cuar ne kaosin legjislativ dhe rritjen e varferise per grate dhe qytetaret shqiptare.

Ne kete dite te vecante LSI prezantohet si forca politike misionare e promovimit te barazise gjinore. Kjo politike e LSI u konfirmua edhe ne zgjedhjet vendore te sapo perfunduara ku gjysma e keshilltareve te lsi per bashki e komuna ne te gjithe Shqiperine jane gra.

0x323030372d30332d3038 13:14)”