DEKLARATE PER SHTYP E KRYETARES SE LRI ERISA XHIXHO

DEKLARATE PER SHTYP E KRYETARES SE LRI ERISA XHIXHO

” DEKLARATE PER SHTYP E KRYETARES SE LRI ERISA XHIXHO LRI shpreh shqetesimin e saj per procesin e tejzgjatur te llogaritjes se pikeve te kandidateve fitues per shkollat e larta. Situate kjo e cila eshte kthyer ne nje kaos per te gjithe kandidatet qe tashme po perjetojne nje ankth pa fund. Duket qe regullat te cilat ishin caktuar ne fillim duket se po ndryshojne nga dita ne dite ne dem te maturaneteve ku flitet per rillogaritje te pikeve nga gabimet dhe pakujdesia e MASH.

Eshte e papranueshme qe ne nje moment kaq te rendesishem per secilin kandidat te behen gabime te tilla te cilat rendojne ne psikologjine e secilit maturant.

Sic tashme e dini ekzistojne dy dokumente Guida e Matures Shteterore e publikuar dhe e botuar per maturantet ne Shkurt 2006 dhe dokumenti zyrtar i shperndare fakulteteve (jo-publik) me koeficent te ndryshem per Fakultetin e Ekonomikut dhe jo vetem te atij.
Per kete arsye niskur nga ky dezinfomim me pasoja te rende per maturantet te cilet nese do dinin keficentet reale do te rishikonin regjistrimet e tyre ne shkolla Ne kerkojme rillogaritje te pikeve per te gjithe ato Fakultete ku koeficentet ndryshojne nga ata te publikuar ne Guiden e Matures Shteterore.

Nese do vazhdohen te aplikohen keta koeficente kjo do te sillte pervec sa me siper edhe mosperputhje reale te profilit te studimit paraunversitar me ate universitar ku maturanete e shkollave te mesme EKONOMIKE  5 VJECARE te vlersohen me nje koeficent me te ulet se maturantet e profilit SHOQEROR !!

Njekohesisht  LRI mendon se vendosja e koeficenteve per profilin e shkolles eshte e papanueshme diskriminuese jollogjike dhe e padrejte.
Kjo tregon pabarazimin dhe dikriminimin absurd qe eshte perdorur nga MASH duke vendosur koeficentet e shkollave te mesme te ndryshme mbi baza te cilat asnje prej nesh nuk i’u di metodoligjine e perdorur dhe shkallen e percaktimit te cdo koeficenti. Kjo ka sjelle nje diskriminim jo vetem te shkollave dhe ulje te pestigjit te tyre por edhe nje fyerje te punes se mesuesve qe punojne ne to per te cilet LRI shpreh mirenjohe si te vetmit  njerez qe mbajten realisht mbi supe realizmin e matures shteterore.
Vendosja e koeficenteve te ndryshem per te njejtat provime te detyrura matures shteterore (matematike +letersi) sjell jo vetem pabarazi dhe diskirminim por dhe lendim dhe fyerje per te gjithe maturantet qe konkuruan sivjet me shprese per nje konkurim te hapur dhe te drejte.
2. Ne si LRI kerkojme me force qe te mos Aplikohen koeficente per shkollat por te ekzistoje vetem koeficentet te bllokut natyror dhe shoqeror.

3. Kekrojme te pazullohen nxjerjet e rezultateve dhe te zbatohen kerkesat e drejta te maturanteve.
LRI thekson se kjo vonese e shpalljes se rezultateve te konkurseve ka ndikuar ne psikologjine e maturanteve te cilet kane mbi nje muaj qe po presin me ankth rezultatet e tyre. Kjo tejzgjatje dhe kaos fatkeqesisht dha viktimin e pare te djalit i cili kur nuk pa emrin e tij te afishuar i dha fund jetes duke na dhene nje mesazh te gjitheve ne per gjendjen shume te rende psikologjike qe perjetojne maturantet ne kete moment kaq vendimtar per ta.

0x323030362d30392d3136 14:35)”