Deklarate per Shtyp dhene nga Nen Kryetari i LSI z. Sokol Axhemi

Deklarate per Shtyp dhene nga Nen Kryetari i LSI z. Sokol Axhemi

Deklarate per Shtyp dhene nga Nen Kryetari i LSI z. Sokol Axhemi Axhemi: LSI shpreh shqetesimin e saj per karakterin aspak cilesor te realizimit te reformave ne arsimin shqiptar. Fatkeqesisht sistemi yne arsimor i mberthyer vetem nga propaganda mediatike per pranine apo ekzistencen e reformave po vuan dita – dites mungesen e reformes dhe produktin e saj konkret.
 
 
Levizja Socialishte per Integrim uron te gjithe armaten e madhe te percuesve te dijes kudo ne Shqiperi me rastin e 7 marsit. Ajo vlereson dhe respekton kontributin e mesuesve dhe stafeve te profesoratit te universiteteve per punen e tyre te vyer ne sherbim te dijes pergatitjes se brezave e edukimit te gjithanshem te tyre.
Nje pershendetje te vecante Levizja Socialiste per Integrim i drejton te gjithe mesuesve veterane dhe perkulet me nderim e respekt perpara gjithe mundit dhe djerses qe kjo armate e madhe e e ndricimit te mendjes dha e vazhdon te jape per arsimin shqiptar.
Njekohesisht LSI shpreh shqetesimin e saj per karakterin aspak cilesor te realizimit te reformave ne arsimin shqiptar. Fatkeqesisht sistemi yne arsimor i mberthyer vetem nga propaganda mediatike per pranine apo ekzistencen e reformave po vuan dita – dites mungesen e reformes dhe produktin e saj konkret.
Mbingarkesat e shfaqura ne arsimin parauniversitar mungesat ne investimet publike per shkolla te reja e institucione arsimore moderne baze materialo -laboratorike e didaktike ne funksion te kushteve bashkekohore qe duhet te reflektoje tashme sistemi yne arsimor mungesa e reformimit teresor e cilesor te sistemit te kurrikulave demtimi serioz i cilesise ne shkolla jane vetem disa nga treguesit konkret me te evidentuar.
Arsimi i larte dhe sistemi i kerkimit shkencor vazhdojne te qendrojne ne rutinen e kohes pavaresisht demagogjise se perseritur moment pas momenti ne media. Akoma nuk shihet e shprehur qarte se ku synon te integrohet arsimi i larte ne Shqiperi dhe kerkimi i saj shkencor cilat jane rruget e orientimit te tij dhe kur do te do te realizohet nje gje e tille. Debatet dhe kundershtite e hasura ne sistemin arsimor ne Shqiperi me teper jane produkt i mungeses jo vetem te kohezionit ndermjet vendimeve te ndryshme qe merren por edhe mos respektimit te bashkepunimit qe duhet te ekzistoje ndermjet institucioneve drejtuese te sistemit arsimor ne shqiperi dhe aktoreve te interesit pjese e ketij sistemi.
Levizja Socialiste per Integrim do te vazhdoje ashtu si deri me tani te mbaje qendrimin e saj konstant e te palekundur ne drejtim te mbrojtjes se vlerave qe breza te tere mesuesish e profesoresh universitare realizuan ne teresine e viteve te shkolles shqiptare.Ajo do te vazhdoje te qendroje perkrah cdo nisme e reformimi te sistemit arsimor duke garantuar opononencen e saj aktive ne kete drejtim. LSI shprehet si gjithmone se arsimi perben per kete force politike prioritetin e prioriteteve dhe njekohesisht armata e madhe e punonjesve te dijes mesuese e stafe universitare garantin e vleresimit dhe perkujdesjen per to.
 
  0x323030372d30332d3037 13:14)