Deklarate per media mbajtur nga Sekretari per Marredhenie Nderkombetare te LSI-se

Deklarate per media mbajtur nga Sekretari per Marredhenie Nderkombetare te LSI-se

Deklarate per media mbajtur nga Sekretari per Marredhenie Nderkombetare te LSI-se z.Edmond Haxhinasto Deshiroj te vleresoj firmosjen e Marreveshje se Tregtise se Lire per gjithe vendet e rajonit duke zgjeruar Zonen e Tregtise se Lire te Evropes Qendrore.
    
Marreveshja do te ndihmoje tregtine rajonale rritjen e aftesise se saj eksportuese drejt BE  dhe do te terheqe investime te huaja nga secili vend.

Firmosja e kesaj marreveshje eshte nje hap ne drejtimin e duhur ne drejtim te rritjes se aftesive integruese te secilit vend dhe rajonit si i tere. 

Por ky organizim i ri i bashkepunimit rajonal nuk duhet ne asnje menyre te ngadalesoje rritmet e procesit te integrimit te secilit vend ne BE ritme qe percaktohen nga performanca individuale e secilit vend.

I nje rendesie te veçante eshte nenshkrimi i kesaj marreveshje nga Kryeministri i Kosoves Çeku gje qe rrit shkallen e veprimit si subjekt i pavarur nderkombetar i Kosoves si dhe krijon mundesi reale per rritjen e shkembimeve ekonomike midis Kosoves dhe Shqiperise.

Nenshkrimi i kesaj marreveshje kerkon nje reagim profesional nga ana e Qeverise se Shqiperise per marrjen e masave perkatese qe ndikimi i kesaj marreveshje te jete pozitiv per rritjen e eksporteve tona dhe per ekonomine shqiptare ne pergjithesi duke forcuar aftesite dhe avantazhet tona konkurruese.

Ne lidhje me Deklarimi e Zotit Solana qe Qeveria Shqiptare te ndermarre iniciativa per te gjetur zgjidhje se bashku me opoziten per situaten ne Parlament.

mund te them se kjo eshte nje thirrje e perseritur per reflektim ndaj Politikes konfliktuale shqiptare kryesisht te partive te vjetra PD-PS qe te tregojne fleksibilitetin dhe tolerancen e duhur per zhbllokuar situaten e legjislativit.

Levizja Socialiste per Integrim ka shprehur ne menyre te vazhdueshme gatishmerine e saj per te ndertuar konsensusin politik per te çuar me perpara reformat integruese te vendit sidomos ne ato fusha ku priten arritje te prekshme nga Bashkimi Evropian.

  0x323030362d30342d3037 11:33)