Deklarate per Media mbajtur nga Sekretari i Pergjithshem i LSI

Deklarate per Media mbajtur nga Sekretari i Pergjithshem i LSI

Deklarate per Media mbajtur nga Sekretari i Pergjithshem i LSI z.Petrit Vasili Kryetari i LSI z.Ilir Meta i ka derguar sot nje ftese zyrtare per takime te vecanta kryetarit te PD dhe te PS per te diskutuar lidhur me ceshtjen me te rendesishme ate te votes se lire dhe te ndershme edhe si nje kusht themelor per   integrimin europian te vendit

Duke e konsideruar çeshtjen me madhore dhe me te rendesishme per Shqiperine edhe shqiptaret voten e lire te qytetareve Levizja Socialiste per Integrim  ka ndermarre hapa shume te rendesishme ku hartimi i platformes per Reformen Zgjedhore qe iu dergua te gjitha partive ka qene shprehja me e qarte e qendrimit te vertete dhe konkret te saj per te rikthyer legjitimitetin e humbur votes se shqiptareve.
 
Lëvizja Socialiste për Integrim (LSI) është thellesisht e shqetësuar për mungesën e plote te vullnetit dhe zvarritjen e qellimshme që po i bëhet Reformës Zgjedhore nga PD dhe PS qe jane njekohesisht edhe pergjegjeset kryesore për deformimin dhe vjedhjen e votes dhe vendosjes se standartit te Megadushkut ne vend te standarteve demokratike europiane per zgjedhje te lira e te ndershme.
 
Pavarësisht se komisioni parlamentar për Reformën Zgjedhore duhej të ishte ngritur brenda muajit dhjetor të vitit të shkuar ende konstatohen zvarritje të qëllimshme dhe tendenca të dukshme nga  PD dhe PS per te frenuar procesin dhe konservuar kontrollin absurd mbi procesin zgjedhor.
 
LSI denoncon demagogjinë e PD dhe PS mbi veton treshe në komisionin parlamentar për procesin e Reformës Zgjedhore duke e konsideruar ate thjesht një mashtrim qe synon monopolizimin e procesit të Reformës Zgjedhor prej tyre dhe qe nuk garanton aspak zgjedhje të lira dhe të ndershme por ruan vazhdimesine e procesit te vjedhjes dhe deformimit te votes dhe per pasoje edhe te institucioneve qe rrjedhin nga ajo duke rrezikuar seriozisht demokracine dhe stabilitetin e vendit.
 
Per keto arsye te medha Kryetari i LSI z.Ilir Meta i ka derguar sot nje ftese zyrtare per takime te vecanta kryetarit te PD dhe te PS per te diskutuar lidhur me ceshtjen me te rendesishme ate te votes se lire dhe te ndershme edhe si nje kusht themelor per   integrimin europian te vendit. 0x323030362d30312d3036 13:50)