Deklarate per media mbajtur nga Nenkryetarja e LSI Filloreta Kodra

Deklarate per media mbajtur nga Nenkryetarja e LSI Filloreta Kodra

Deklarate per media mbajtur nga Nenkryetarja e LSI Filloreta Kodra Levizja Socialiste per Integrim shpreh edhe njehere shqetesimin per problemet serioze qe Raporti vjetor i Komisionit te Sherbimit Civil ka prezantuar ne Parlament. Ky raport ka vertetuar plotesisht problemet shume shqetesuese te krijuara nga kjo qeveri ne administraten publike.    

Ne KSHC jane depozituar 737  ankesa nga administraten qendrore ose dy here me   shume se vitin e kaluar. Nga keto 477 ankesa jane konsideruar te drejta duke u dhene te drejten ketyre nepunesve te paguhen ne liste pritje.

Komisioni i Sherbimit Civil gjithashtu ka regjistruar     ankesa nga asdministrata vendore per te cilen   sipas ligjit zbatohen te njejtat rregulla qe zbatohen per administraten qendrore

Sipas llogaritjeve te Komisionit te Shewrbimit Civil pagesa e listes se pritjes i ka kushtuar buxhetit te shtetit 1 milione euro vetem per vitin e kaluar. Te gjithe nepunesit te cilet kane fituar te drejten dhe qe jane paguar me liste pritje kane te drejten ligjore te kerkojne vazhdimin e pageses duke vazhduar proceset ligjore.

 

LSI  denoncon edhe faktin qe   te gjithe keta nepunes kane qene trajnuar po me fondet e buxhetit te shtetit dhe sipas llogaritjeve te LSI demi ekonomik qe I eshte shkaktuar buxhetit te shtetit arrin deri ne rreth 3 milione euro (me fonde te buxhetit apo te donatoreve).

 

LSI denoncon me force demagogjine e kesaj qeverie qe ndersa shpall se do te zbatoje shtetin ligjor ne praktike nuk zbaton as ligjet te cilat jane zbatuar e kane treguar realisht rezultate.

 

Kjo qeveri pervec shkeljes pa asnje kriter te te drejtave te nepunesve te shtetit tani po zbaton kriterin   e besnikerise partiake edhe per shperblimin e ketyre nepunesve Deklarata e djeshme e kryeministrit per ndryshimin e sistemit te  shperblimit eshte nje tjeter fakt per arbitraritetin dhe neperkembjen e shtetit ligjor nga kjo qeveri

 

Ne nje shtet ligjor shperdoruesit e pasurise publike dergohen para gjyqit per te dhene llogari per pergjegjesite e tyre .

 

LSI fton te gjithe nepunesit e demtuar padrejtesisht qe nuk kane gjetur zgjidhje te vazhdojne mbrojtjen e ceshtjeve te tyre sipas te gjitha rregullave te percaktuara nga ligji. LSI do te jete gjithmone ne krah te tyre per mbrojtjen e te drejtes per pune e shperblim e drejte kjo e sanksionuar si nje nder te drejtat me te rendesishme te qenieve njerezore.
  0x323030372d30322d3038 12:46)