Deklaratë nga Kryetari i KDK të LSI

Deklaratë nga Kryetari i KDK të LSI

Deklaratë nga Kryetari i KDK të LSI z.Edmond Haxhinasto Lëvizja Socialiste për Integrim vlerëson qëndrimin e Ambasadorëve të SHBA dhe BE në lidhje me veprimtarinë e Kolegjit zgjedhor si pjesë e rëndësishme e procesit zgjedhor.

LSI tashme ka deklaruar publikisht se te gjithe institucionet pjesmarres ne procesin zgjedhor duhet te kryejne detyrat e tyre funksionale kushtetuese e ligjore ne menyre te pavarur te pandikuar nga presionet politike te cilitdo kah qofshin ato.

Ne inkurajojme nje proces ligjor e te shpejte per vleresimin e ankesave dhe per shpalljen perfundimtare te rezultatit zgjedhor.

Sigurisht qe ky lloj inkurajimi ashtu si edhe qendrimi i djeshem i ambasadoreve nuk do te ishin te nevojshem nese procesi zgjedhor do te kishte funksionuar sipas standarteve ne te gjithe hallkat e tij standarte qe LSI i ka kerkuar me force gjate kater viteve te fundit.

Prandaj me qellim qe keto defekte te mos perseriten perseri ne proceset e ardhshme zgjedhore eshte e domosdoshme qe nje nga objektivat kryesore te legjislatures se re eshte pergatitja e nje Kodi Zgjedhor qe prodhon procese zgjedhore te pakontestueshme dhe sipas standarteve qe na kualifikojne si vend anetar i Bashkimit Evropian. 0x323030392d30372d3232 edmond haxhinasto.jpg 14:43)