Deklarate nga Edmond Haxhinasto

Deklarate nga Edmond Haxhinasto

Deklarate nga Edmond Haxhinasto Zevendeskryetar i LSI

Levizja Socialiste per Integrim rithekson domosdoshmerine e arritjes se nje Pakti Kombetar per ti dhene nje cilesi dhe shpejtesi te re procesit te integrimit te vendit ne Bashkimin Evropian.

Ne vleresojme se ky Pakt ne formen e nje marreveshje te shkruar politike ose te nje ligji duhet realizuar sa me pare me qellim qe BE dhe partnere tane evropiane te marrin nje mesazh te qarte se  angazhimi i partive politike ne menyre te vecante i opozites  nuk eshte levizje taktike por eshte vertete dhe jep rezultate konkrete.

LSI pershendet hapat e pare per fillimin e reformes zgjedhore si nje proces transparent e gjithperfshires qe realizohet ne bashkepunim me OSBE/ODIHR dhe Komisionin e Venecias e qe trajton rekomandimet e dhena deri me tash per zgjedhjet ne Shqiperi.

Eshte gjithashtu shume e rendesishme te mblidhet sa me pare Tryeza e Integrimit per te adoptuar dhe zbatuar Planin kombetar per Integrimin Evropian qe permban veprimet dhe ligjet qe duhen miratuar ne menyre prioritare.
Mesazhet nga BE nga vendet partnere ashtu sic u be e qarte edhe nga dy ministrat e jashtem Fratini e Lambrinidis pak dite me pare theksojne se nevoja e arritjes se nje Pakti per Evropen eshte themelore per nje vleresim pozitiv ne Opinionin e BE per Shqiperine ne tetor te ketij viti.
 
 

0x323031312d30392d3138 AKTIVITETE Edmond Haxhinasto.jpg 11:24)