Deklarate nga Edmond Haxhinasto

Deklarate nga Edmond Haxhinasto

Deklarate nga Edmond Haxhinasto zv Kryetar i LSI

Deklaratë: Edmond  Haxhinasto

Zv. Kryetar i LSI

**********************

Debati politik ne nxehje për çështjen e hapjes se kutive i nxitur nga PS nuk është aspak i lidhur me transparencën e zgjedhjeve aq me pak ne funksion te përmirësimit te standardeve për zgjedhjet e ardhshme.

Ai nisi dhe vazhdon te mbetet një debat me objektiv te qarte politik kontestimin e mazhorancës dhe faktorizimin politik te lidershipit te PS. Identifikimi me gjoja “kauzën” e transparencës nuk mund t’i mbuloje këto objektiva te opozitës.

Asnjëherë mazhoranca nuk ka qene kundër transparencës se zgjedhjeve. Ajo ka qene e para qe i ka kërkuar ato.

Asnjëherë mazhoranca nuk ka kundërshtuar ngritjen e Komisionit Hetimor për transparencën e zgjedhjeve. Ajo e ka dhëne konsensusin për këtë duke i dhëne drejtimin e Komisionit opozitës.

Asnjëherë mazhoranca nuk ka penguar reformën zgjedhore – ajo ka qene e pare qe ka kërkuar fillimin e këtij procesi.

Opozita e sotme duhet te këtë te qarte se objektivat e saj politike nuk mund te realizohen duke iu imponuar politikisht dhe me ultimatume mazhorancës. Demokracia funksionon me vota jo me kërcënime.

Nëse opozita vërtete ka qellim transparencën e zgjedhjeve rruga ligjore dhe kushtetuese është e hapur për te.  Me këtë rast vlerësojmë prononcimin e Presidentit Topi qe rekomandon Gjykatën Kushtetuese për sqarimin e qëndrimeve te papajtueshme te palëve.

Republika e Shqipërisë është republike e shtetit te se drejtës dhe jo çiflig i vullneteve politike te ndonjë individi te përveçëm.

Z. Haxhinasto si po i ndjek LSI-ja debatet e fundit në lidhje me “SHISH” dhe cili është qëndrimi i saj?

 

Mazhoranca e ka shprehur vullnetin e saj duke ju drejtuar ekspertizës ndërkombëtare. Madje dhe Ministri i Drejtësisë Bujar Nishani është autorizuar të kërkojë mendimin e ekspertëve ndërkombëtarë të misionit EURALIUS lidhur me draftin e ndryshimeve në projektligjin e SHISH.

0x323031302d30332d3137 14:37)