Deklaratë nga Edmond Haxhinasto

Deklaratë nga Edmond Haxhinasto

Deklaratë nga Edmond Haxhinasto Zëvendës Kryetar i LSI-së Deklaratë :Edmond  Haxhinasto
 Zëvendës Kryetar i LSI-së
Tiranë: 16 nëtor 2009
 

Jam këtu për të vlerësuar procesin zgjedhor të djeshëm për zgjedhjet e pjesshme në pesë njësitë vendore në Tiranë Fierzë Fushë-Arrëz Klos dhe Otllak.

Procesi zgjedhor u zhvillua i qetë dhe në përputhje të plotë me legjislacionin e vendit.

Kam kënaqësinë të evidentoj se numri i votave të LSI-së në 5 njësitë ku u konkurrua shënoi dje një rritje prej 2.6 herësh në krahasim me rezultatin e saj ën zgjedhjet e 28 qershorit. (1052 vota-2702 vota).

Konkretisht: rritja në njësinë 10 në Tiranë         73 për qind       (513-886)
                                                     në Otllak             10 për qind        (289-320)
                                                     në Fushë Arrëz  22 herë              (21-455)
                                                     në Fierzë              3 herë                (17-56)
                                                     në Klos                 5 herë                (212-991)

Kandidatët e LSI-së konkurruan me dinjitet e profesionalizëm duke zhvilluar një fushatë civile dhe duke paraqitur një alternativë mirëqeverisëse në të gjitha këto njësi.

Rezultati i 15 nëntorit pasqyro gjithashtu se trendi i mbështetjes ndaj LSI-së është në rritje të dukshme. Ai reflekton edhe drejtësinë e vendimit të LSI-së për bashkëqeverisje me Partinë Demokratike
  0x323030392d31312d3136 14:50)