Deklarate nga Edmond Haxhinasto

Deklarate nga Edmond Haxhinasto

” Deklarate nga Edmond Haxhinasto Kryetar i KDK LSI

Vendimi i LSI per te marre pjese ne bashkeqeverisje me PD vendim i marre me pergjegjesi te plote politike e historike do te konkretizohet se shpejti ne hartimin e nje programi te perbashket qeverises.

 

LSI po pergatit dhe do te paraqese ne tryezen e negociatave per formimin e qeverise se re objektivat e saj programore bashkë-qeverisese te cilat jane ne funksion te integrimit evropian forcimit te shtetit te se drejtes dhe zhvillimit te qendrueshem te vendit.

 

Prioritetet tona zhvillimore si punesimi dhe lufta kunder varferise rritja e prodhimit vendas dhe veçanerisht zhvillimi i sektorit te bujqesise dhe atij te turizmit  permiresimi cilesor i sherbimeve publike te shendetesise dhe arsimit;

 

reformat institucionale pavaresia e institucioneve dhe pushteteve dhe veçanerisht reforma zgjedhore do te jene elemente te rendesishem qe ne do t’i mbeshtesim fuqimisht ne tryezen e negociatave.

 

Ne jemi te bindur se integrimi i prioriteteve tona qeverisese dhe atyre te PD ne menyre racionale dhe transparente do te garantojne nje qeverisje te qendrueshme dhe sukses ne realizimin e objektivave kryesore te qeverisjes se ardheshme stabilitetit te vendit dhe plotesimit te standarteve per integrimin ne BE.

 

24 korrik 2009

0x323030392d30372d3234 14:46)”