Deklaratë/Mbajtur nga Nënkryetarja e LSI

Deklaratë/Mbajtur nga Nënkryetarja e LSI

” Deklaratë/Mbajtur nga Nënkryetarja e LSI znj.Filloreta Kodra Nisur nga shqetesimet e shprehura ditet e fundit nga shoqata e ish- ushtarakeve LSI shpreh edhe ajo shqetesimin e saj te thelle per veprimet antiligjore me te fundit te qeverise per moszbatimin real te ligjit per pensionet suplementare te ushtarakeve dhe statusin e tyre veprim i cili diskriminon rende ekonomikisht kete shtrese te shoqerise.
LSI vlereson dhe shpreh mirenjohjen per te gjithe ata breza ushtarakesh qe sakrifikuan e dhane shume nga vetja e familjet e tyre per konsolidimin e shtetit dhe ne menyre te vecante per forcat e armatosura.
Mosparashikimi ne buxhetin e shtetit te vitit 2006 i fondeve per pensionet suplementare te ushtarakeve eshte nje veprim sa jo ligjor aq edhe me nje nentekst politik teper negativ dhe me pasoja. Eshte veprim i qarte hakmarres kunder ketij grupimi shoqeror qe nuk voton PD.
Duke vleresuar sakrificen e ushtarakeve LSI do ta ndjeke deri ne fund kete problem ligjor e parimor dhe per keto arsye madhore kryetari i LSI z. Ilir Meta do te therrase shume shpejt ne interpelance kryeministrin Berisha.
LSI gjithashtu do te mbeshtese te gjitha veprimet demokratike dhe paqesore qe do te ndermerren ne funksion te zbatimit te ligjit te ushtarakut si dhe te gjitha veprimtarite e shoqates se ushtarakeve ne lirim.
0x323030352d31312d3330 21:41)”