Deklaratë e Kryetarit të LSI-së së Durrësit

Deklaratë e Kryetarit të LSI-së së Durrësit

” Deklaratë e Kryetarit të LSI-së së Durrësit Prof.Arben Dushi Komiteti Drejtues Kombëtar i LSI-së dega e Durrësit është në proces riorganizimi të saj. Është krijuar në këtë rast një komitet i LSI-së në Durrës me 31 anëtarë në të cilin marrin pjesë intelektualë të aftë dhe të njohur të qytetit me një faturë morale profesionale në të vërtetë shumë të spikatur ku bëjnë pjesë inxhinierë mjekë avoktë ekonomistë mësuese dhe sportisë të ndryshëm. Ky Komitet ka për detyrë riorganizimin e strukturave të LSI-së në të gjithë rrethin e Durrësit në rang komunash rajonesh dhe bashkishë në mënyrë që LSI-ja të përgatitet për sfidën e ardhshme që janë zgjedhjet për pushtetin lokal.
LSI-ja e Durrësit është duke përgatitur një platformë të cilën do e bëjë shumë shpejt publike për mediat për qytetin e Durrësit me të cilën do prezantohet në këtë garë elektorale ku në këtë kuadër do të hapim edhe një sërë zyrash elektorale në të gjithë rrethin komunash rajonesh dhe njësish bashkiake të qytetit dhe shpresojmë se me këtë riorganizim synojmë dhe kemi besimin se do kemi një rezultat spektakolar. Ne jemi të bindur që politikën tonë ta adresojmë drejt kontaktit të drejtëpërdrejt me publikun durrsak ku do të synojmë të bëjmë një politikë realiste konkrete racionale në të cilën të evidentohen problemet e qytetarëve pa asnjë lloj pargjykimi dhe kompleksi. Ne jemi në një fushatë anëtarësimesh ku vetëm për këtë periudhë kemi antarësuar rreth 230 të rinj dhe synimi jonë është dyfishimi i numrit të anëtarësimit në LSI-në e Durrësit brenda këtij viti.

Në këtë proces ne jemi në krijimin e një forumi të intelektualëve të rinj të qytetit të cilët do të evidentojnë problematikat e qytetit në mënyrë që në hartimin e kësaj platforme të ndihet zëri i tyre.

Ndërkaq zërat nëpër media ditet e fundit të një grupi nostalgjikesh qe mesa duket konsiderohen si ish -anetare te LSI duhet pare thjesht si deklarata personale pa ndonje baze reale. Keta persona tashme nuk kane te drejte te flasin ne emer te LSI sepse nuk perfaqesojne asgje. Ata krijojne thjesht diversion ne emer te nje strategjie te caktuar te ndjekur nga lidershipi i PS-se.  

Nuk ka asnje percarje ne bazen e LSI ne Durres perkundrazi ka pasur prurje te reja te cilat kane ngritur nr e anetaresise dhe nivelin e perfaqesimit.
0x323030362d30322d3134 11:17)”