Deklarata e kryetarit të LSI

Deklarata e kryetarit të LSI

” Deklarata e kryetarit të LSI z.Ilir Meta për ndarjen nga jeta të Presidentit të Kosovës z.Ibrahim Rugova Në këtë ditë të një dhimbjeje dhe të një pikëllimi të veçantë për të gjithë shqiptarët e Kosovës por edhe për të gjithë shqiptarët kudo që janë në emër të Lëvizjes Socialiste për Integrim dhe timin personal dua t’i përcjell të gjithë shqiptarëve të Kosovës të gjithë institucioneve të Kosovës Lidhjes Demokratike të Kosovës dhe familjes së Presidentit Rugova ngushëllimet më të sinqerta por njëkohësisht edhe solidaritetin tonë në kapërcimin e kësaj dhimbjeje të veçantë dhe njëkohësisht në realizimin e aspiratës së ëndrrës dhe të gjithë përpjekjeve të presidentit Rugova për realizimin e pavarësisë së Kosovës.
Mendoj se kjo është një ditë dhimbjeje për ndarjen me simbolin e përpjekjeve paqësore i cili e ndërkombëtarizoi dhe e bëri të njohur në perëndim dhe në të gjithë botën çështjen e Kosovës.
Por njëkohësisht besoj dhe uroj që të jetë edhe një ditë angazhimi për të realizuar amanetin e tij: Pavarësinë e Kosovës.
0x323030362d30312d3231 13:54)”