AMENDAMENTET NE BUXHET

AMENDAMENTET NE BUXHET

AMENDAMENTET NE BUXHET Ne buxhet do kerkojme rritjen e te ardhurave minimalisht me 7 miliard leke dhe rrjedhimisht rritjen e shpenzimeve po me kete shifer.
 
 Keto te ardhura te shkojme vetem per shtresat nen nevoje si psh 540000 pensionist110000 te tjere qe varen nga pensionistet23000 veterane8000 invalide5800 familje deshmoresh7000 ish ushtarake60000 njerez me ndihme ekonomike12000 te perndjekur dhe shume te papune.  Ata qe jane te pasur nuk i kane syte nga buxheti.  Keta 767000 vete jane me te varferit ne vend.  Te realizojme nje rritje prej 25% te pensioneve te qytetit 35% te atyre te fshatit dhe te rrisim 50% pagesat e tjera. Dy milliard leke ti investojme per rinine ne aktivitete te nxitjes se punesimit formimit professional apo aktivitete te tjera educative dhe argetuese per rinine me qellim qe te mbajme rinine ne Shqiperi dhe mos te nxisim largimin e tyre nga vendi. Eshte bindja e LSI qe duhet te investojme per me te varferit e ketij vendi per te moshuarit qe kane punuar dhe luftuar per kete vend dhe jane shperblyer shume pak porn e te njejten kohe ne duhet te shohim nga e ardhmja duhet te bejme rinine tone te jete optimiste per te ardhmen ne Shqiperi.  Ne duhet te punojme per te evituar dramat e medha te familjeve tona. Eshte e pafalshme qe rinia ka me pak fonde ne buxhet se nje vit me pare.  Qeveria duhet te vleresoje rinine dhe te mos kenaqet qe ajo largohet cdo dite e me shume nga Shqiperia.  Percec shperblimit me te mire te mesuesve duhet te mendojme per mjete dhe metoda per te bere rinine tone me te pelqyer nga tregu i punes ne vend per ta bere ate me te interesuar per te kontribuar ketu.
 
Qeveria ne vitin 2006 parashikon te rrise te ardhurat tatimore me 8.2%.  Kjo shifer perben nje reserve te madhe ne mbledhjen e te ardhurave po te kemi parasysh qe 5% te ardhurat rriten nga rritja ekonomike 5% dhe 3% nga rritja e inflacionit.  Nese rritet eficenca e administrates tatimore dhe frenohet evazioni dhe propaganda vetem 2 -3% atehere duhet te kemi rritje te nevojshme te ardhurash per te perballuar shpenzimet e mesiperme. Nuk duhet perdorur FMN si pengese per rritjen e te ardhurave. FMN do ta pergezoje qeverine nese arrin te mbledhe me shume te ardhura.
  0x323030352d31322d3132 22:10)