AMENDAMENTET E LSI PER PAKETEN FISKALE

AMENDAMENTET E LSI PER PAKETEN FISKALE

” AMENDAMENTET E LSI PER PAKETEN FISKALE Ne kundershtojme heqjen e TVSH mbi aktivitetin e kazinove dhe do propozojme futjen e kazinove ne skemen e pageses se TVSH.  Nese kazinoja nuk paguan taksat dhe shteti nuk perfiton financiarisht nga ato atehere ato do te sjellin vetem efekte negative ne shoqerine tone.

Kerkojme heqjen e TVSH per konsumin e energjise elektrike per nivelin e konsumit mujor 200 mega/vat ose me pak. Te paguhet TVSH vetem per konsumin mbi 200 mega /vat ne muaj. Kjo ndihmon te varferit qe nuk kane mundesi te paguajne por dhe stimulon kursimin e energjise.

Kerkojme heqjen e TVSH mbi shitjen e librave per te lehtesuar barren fiskale mbi konsumatorin dhe per te nxitur leximin dhe arsimimin.

Propozojme heqjen e tatimit 1% mbi pagen nen nivelin 12.500 leke sepse nuk mund te godasim ata qe jetojne nen nivelin e varferise.

Propozojme ngrirjen e tarifes doganore per importet e hekurit ne nivelin 15% per te mbrojtur prodhimin vendas dhe per te mos lejuar konkurencen e pandershme me prodhime celike nga vendet jo anetare te OBT te cilat subvensionojne kete industri.  Jane rreth 15000 vete qe perfitojne nga kjo industri ne vend.
0x323030352d31322d3132 22:0)”