Author: Partia e Lirise

Intervistoi: Sinan Baykent Ilir Meta, i cili ka mbajtur më parë detyrat e larta shtetërore të ministrit, Kryeministrit, Kryetarit të Kuvendit dhe së fundi të Presidentit të Republikës së Shqipërisë mes viteve 2017 dhe 2022 , është një burrë shteti me shumë përvojë. Me Metën biseduam për...

Të nderuar qytetarë! Shkollat shqiptare vuajnë mungesën e mësuesve. Ndërsa universitetet e vendit po zbrazen me shpejtësi, në shkolla nuk ka mësues për lëndët më të rëndësishme. Në të gjithë vendin, arsimit 9-vjeçar dhe të mesëm i mungojnë 159 mësues matematike, sipas vetë Portalit Mësues për Shqipërinë. Aktualisht,...

Do doja sot të ndaja sot një shqetësim shumë konkret dhe njëkohësisht tepër problematik, pasi viti 2023 u mbyll me një bilanc tepër të rëndë për biznesin, ku mbi 12.000 biznese kanë vendosur të mbyllin aktivitetin e tyre për shkak të pamundësisë së vijimit të...

Me anë të kësaj konference për shtyp, duke marrë shkas nga një raport i Revistës Monitor, duam të ritheksojmë dhe njëherë këmbanën e alarmit që po bie në sistemin e arsimit shqiptar. Sipas këtij raporti, kriza demografike po jep pasoja shumë negative në sektorin e arsimit. Të...

Është kënaqësi të takohemi sot. Çështja më e rëndësishme është që çdo 8 Mars të bëjmë një bilanc lidhur me pozitën e gruas, të nënës, të vajzës në shoqërinë tonë, në familjen tonë dhe sidomos ne politikanët dhe vendimmarrësit të shohim se cilat janë rezultatet...