Author: Partia e Lirise

Kryesia e Partisë së Lirisë, me qëllim forcimin e mëtejshëm të strukturave në nivel qendror dhe vendor, të hapjes së pandalshme, zgjerimit të mbështetjes së saj qytetare, si dhe në mbështetje të politikave dhe prioriteteve të saj kryesore zgjodhi sot: 1. Z.Ramadan Kondi në detyrën e...

Kryetari i Partisë së Lirisë, z.Ilir Meta, në margjinat e Forumit XI Global të Bakusë dha një intervistë për median prestigjioze “The Pakistan Daily”. “Pakistani dhe Shqipëria janë dy vende mike me marrëdhënie të mira diplomatike, por ne duhet t'i fuqizojmë më tej këto marrëdhënie duke...

Intervistoi: Sinan Baykent Ilir Meta, i cili ka mbajtur më parë detyrat e larta shtetërore të ministrit, Kryeministrit, Kryetarit të Kuvendit dhe së fundi të Presidentit të Republikës së Shqipërisë mes viteve 2017 dhe 2022 , është një burrë shteti me shumë përvojë. Me Metën biseduam për...

Të nderuar qytetarë! Shkollat shqiptare vuajnë mungesën e mësuesve. Ndërsa universitetet e vendit po zbrazen me shpejtësi, në shkolla nuk ka mësues për lëndët më të rëndësishme. Në të gjithë vendin, arsimit 9-vjeçar dhe të mesëm i mungojnë 159 mësues matematike, sipas vetë Portalit Mësues për Shqipërinë. Aktualisht,...

Do doja sot të ndaja sot një shqetësim shumë konkret dhe njëkohësisht tepër problematik, pasi viti 2023 u mbyll me një bilanc tepër të rëndë për biznesin, ku mbi 12.000 biznese kanë vendosur të mbyllin aktivitetin e tyre për shkak të pamundësisë së vijimit të...

Me anë të kësaj konference për shtyp, duke marrë shkas nga një raport i Revistës Monitor, duam të ritheksojmë dhe njëherë këmbanën e alarmit që po bie në sistemin e arsimit shqiptar. Sipas këtij raporti, kriza demografike po jep pasoja shumë negative në sektorin e arsimit. Të...