Author: admin-lsi

ilirmeta16042013-2

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim z. Ilir Meta priti sot Drejtorin për Çështjet e Evropës Jug-Qendrore në Departamentin e Shtetit, z. Jonathan Moore në selinë e partisë.

Z. Meta dhe z. Moore biseduan mbi situatën politike në vend, dhe mbi mbarëvajtjen e zgjedhjeve të lira dhe transparente me qëllim avancimin e axhendës evropiane të Shqipërisë.

Pas takimit z. Meta dha një prononcim për shtyp:

ilirmeta16042013-1

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, mori pjesë sot në një takim në Pukë me qindra qytetarë të këtij rrethi. Në këtë takim u prezantua edhe kandidatja për deputete i LSI-së në Pukë, Sajmira Laçi, ndërkohë që 250 anëtarë të rinj i janë afruar radhë të LSI-së, një pjesë prej të cilëve Lideri i LSI-së u dha edhe dokumentet e anëtarësisë. Në fjalën e tij Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, deklaroi se “duke mbështetur Sajmirën ju keni mbështetur LSI-në, ju keni mbështetur veten tuaj për një të ardhme më të mirë. Kemi nevojë për njerëz të tillë. Të përkushtuar, të dashur, të kudogjendur, të cilët janë pranë bashkëqytetarëve të tyre për t’i ndihmuar dhe për t’i qarë hallet e tyre në momente të vështira dhe delikate. Ndaj besoj se me humanizmin e saj, me shpirtin e saj të sakrificës dhe të përkushtimit ajo na bën një nder të gjithëve duke kandiduar dhe unë jam i bindur se vlerësimi për të do të jetë maksimal”.

yllimanjani10042013

Nga mbrëmë kriza politike e thelluar në vend ka vetëm një emër: Ky është Sali Berisha. Integrimi evropian i Shqipërisë ka vetëm një pengesë dhe kjo pengesë është Sali Berisha dhe Partia Shtet, që qeveris sot në minorancë Shqipërinë. Zgjedhjet e lira dhe të ndershme nga mbrëmë kanë vetëm një armik: Ky është Kryeministri ende në detyrë që zëvendësoi ligjin zgjedhor të miratuar me konsensus me një marrëveshje tepër të vjetër politike që daton që nga koha kur ai ishte në opozita duke i kujtuar, për fatin e mirë të shqiptarëve, se i ka ardhur koha të jetë prapë në opozitë. Kursi i përplasjes me perëndimin ka vetëm një emër, ka vetëm një autor dhe ky është Sali Berisha.

ralfgjoni07022013

Gjatë një interviste për Ora News, Sekretari Ndërkombëtar i LSI Ralf Gjoni e cilësoi ndërhyrjen politike ndaj përbërjes së Komisionit Qendror të Zgjedhjeve si një akt të paligjshëm dhe si një atentat që po i bëhet Kushtetutës dhe ligjit në Shqipëri. "Ne presim që Partia Demokratike të tërhiqet që sot nga nisma e tyre e paligjshme për të çuar në Kuvend, shkarkimin e një Anëtari të KQZ, i cili gëzon paanshmëri dhe një mandat 6 vjeçar në detyrë. KQZ është trupi më i lartë kushtetues në Republikën e Shqipërisëqë merret me organizimin, administrimin dhe çertifikimin e zgjedhjeve dhe si i tillë, po pëson një atentat politik" - tha Ralf Gjoni.

Gjoni shtoi gjithashtu se nëse votimi bëhet të hënën duke u prekur KQZ, çdo gjë mund të pritet të ndodhë në Shqipëri. Me këtë logjikë, i bie që nesër koalicioni i ri qeverisës mund të ndërrojë përbërjen e KQZ. Por më rëndë akoma, me këtë logjikë i bie që të gjitha zgjedhjet dhe vendimet që janë bërë në këto katër vite bashkëqeverisje me PD të rrëzohen. Nëse cënohet që tani puna e KQZ, do të thotë që cënohet mbarëvajtja dhe integriteti i tërë procesit zgjedhor dhe vetë çertifikimi i zgjedhjeve apo besueshmëria e votës, do të thotë që gatuhet vjedhja e zgjedhjeve që në këtë moment.

ilirmeta05042013

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, zhvilloi sot në qytetin e Fierit një mbledhje me Kryesinë e LSI-së në këtë qytet. Në këtë takim z. Meta ishte i shoqëruar nga Sekretari i Përgjithshëm i LSI-së, Luan Rama, si dhe nga Zëvendëskryetari i LSI-së, Petrit Vasili, i cili u prezantua edhe si kryesuesi i  fushatës së Lëvizjes Socialiste për Integrim në Qarkun e Fierit për zgjedhjet e 23 qershorit. Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta ka deklaruar nga qyteti i Fierit se rotacioni në vend është bërë i domosdoshëm dhe i paevitueshëm. Sipas tij ky rotacion është i sigurt në zgjedhjet e 23 qershorit. Ai tha se vendi ka nevojë për një ekuilibër të ri politik, një balancë të re pushtetesh për të përballuar problemet sociale të vendit. Z. Meta tha se duke dalë në opozitë LSI-ja ka marrë parasysh pasojat por ky është një vendim i logjikshëm në shërbim të komunitetit.

yllimanjani10042013

Që në fillim dua të bëj një saktësim, një sqarim të domosdoshëm, të paktën për të sqaruar opinionin publik se, znj. Lefteri Lleshi, znj. Vera Shtjefni, znj. Albana Shtylla, z. Benar Biba, z. Hysen Osmanaj, z. Jani Jani dhe z. Ilirjan Muho nuk kanë lidhje me asnjë parti politike në vend. Asnjë parti politike nuk mund të pretendojë autorësinë apo, më keq akoma, pronësinë mbi anëtarin e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve.

Lëvizja Socialiste për Integrim ka reaguar dhe vazhdon të reagojë, si jo e vetmja parti në fakt pasi edhe parti të tjera shqiptare por jo vetëm, po reagojnë për këtë çështje, qëllimi i vetëm është ky: Komisioni Qendror i Zgjedhjeve dhe misioni i tij apolitik, funksioni i tij apolitik nuk do të preket. Ky është Kodi Zgjedhor. Kjo është Kushtetuta. Kjo është ligjësia që kemi vendosur bashkërisht me konsensus kur miratuam Kodin Zgjedhor. Pra. asnjë prej shtatë anëtarëve të KQZ-së nuk është përfaqësues i asnjë partie politike në këtë vend.

ilirmeta12042013

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, mori pjesë sot në një takim në Koplik me qindra qytetarë të Rrethit të Malësisë së Madhe. Në këtë takim u prezantua edhe kandidati për deputet i LSI-së në Malësinë e Madhe, Ritvan Heba, ndërkohë që 200 anëtarë të rinj i janë afruar radhë të LSI-së, një pjesë prej të cilëve Lideri i LSI-së u dha edhe dokumentet e anëtarësisë. Në fjalën e tij Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, e cilësoi z. Heba si një “një shok i shkëlqyer, është një nga themeluesit e LSI-së, është një drejtues me përvojë dhe me të gjitha vlerat, kapacitetet dhe mbi të gjitha integritetin për të qenë përfaqësues i denjë i popullit të mrekullueshëm i Malësisë së Madhe”.

yllimanjani10042013

Ne thirrëm përsëri këtë komunikim me ju, në këtë orë, edhe për t’ju përgjigjur interesit tuaj të shtuar. Me këtë rast unë dua të falënderoj të gjithë median për interesin që ka shprehur gjatë këtyre orëve pas nisjes së procedurave në Komisionin e ligjeve të parlamentit, sot në orën 14.30, procedura të cilat nuk kanë asnjë lidhje me shtetin, me ligjin, me Kushtetutën, rendin juridik, procedura të cilat praktikisht i nxjerrin pozicionet e vendit, në mënyrë të veçantë zgjedhjet e lira në një kontekst tërësisht ilegal. Ky është një moment që çdo parti politike duhet të mbajë qëndrimet e saj por jo vetëm partitë politike institucionet në vend por në radhë të parë Parlamenti i Shqipërisë i cili ka detyrë nesër më shumë sesa asnjëherë tjetër të rivendosë legjitimitetin e munguar, i cili ka nis sot në Komisionin e Ligjeve i cili duhet të ishte simboli i respektimit ku ligji drejt së drejtës në këtë vend. 

yllimanjani10042013

Jemi sot për të kërkuar gjithë përqendrimin e vëmendjes së gjithë klasës politike, por jo vetëm, për ti dhënë mbështetjen maksimale, që praktikisht është e nevojshme, për ato gjëra që kërkoi Guvernatori i Bankës së Shqipërisë dje. Praktikisht është një paketë shumë e rëndësishme, e cila në fakt ndihmon të gjithë sistemin bankar për të çliruar sa më shumë potenciale dhe energji nëpërmjet kredidhënies por edhe për të siguruar kredi në të ardhmen.

luanrama09042013

Jam sot në këtë komunikim me ju për të përcjellë, përmes jush, për të gjithë opinionin publik vendas në Shqipëri por edhe për të gjithë opinion publik shqiptar kudo ku gjendet, vlerësimin e Lëvizjes Socialiste për Integrim për procesin zgjedhor të realizuar në Maqedoni. Në mënyrë të veçantë dëshiroj të falënderoj të gjithë faktorin politik shqiptar dhe shoqërinë qytetare të shqiptarëve që jetojnë në Maqedoni për seriozitetin, korrektesën dhe angazhimin e demonstruar për të bërë të mundur që të realizohej një proces i vlerësuar edhe nga partnerët ndërkombëtarë.