Author: admin-lsi

ilirmeta19062013-1

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim Ilir Meta ka zhvilluar dy vizita në dy biznese fasone në vendin tonë, konkretisht në një fabrikë këpucësh në qytetin e Shkodrës dhe në një biznes veshmbathjesh në Njësinë nr. 8 në Kryeqytet.

Duke folur para punonjësve të këtyre bizneseve, i shoqëruar një sipërmarrësit, Lideri i LSI-së deklaroi se vetëm bashkëpunimi dhe partneriteti midis shtetit dhe qeverisë me biznesin dhe sipërmarrjen do të ndihmojë Shqipërinë që të ecë më shpejt në rrugën e zhvillimit dhe në rrugën e punësimit, në rrugën e mirëqenies dhe të braktisjes së varfërisë për mijëra e mijëra familje shkodrane dhe shqiptare. “Prandaj, Lëvizja Socialiste për Integrim i ka kushtuar dhe i kushton një vëmendje të veçantë mbështetjes së biznesit fason sepse është biznesi më i rëndësishëm punëdhënës për gratë dhe vajzat në Shqipëri, por njëkohësisht është edhe një faktor shumë i rëndësishëm për eksportet tona dhe është një faktor shumë i rëndësishëm për zhvillimin ekonomik dhe social të vendit tonë. Prandaj ne jemi të angazhuar për ta mbështetur edhe më tej këtë biznes për të ndihmuar në zgjerimin e këtyre aktiviteteve me hapjen e vendeve të reja të punës”, tha z. Meta.

ilirmeta19062013

Konferenca e përbashkët për shtyp

Kryetari i LSI-së, Ilir Meta:

Kam kënaqësinë të jem sot këtu me përfaqësues të Zyrës Qytetare për Mbrojtjen e Mjedisit, me të cilët sapo kemi nënshkruar një Kontratë të Gjelbër për katër vitet e ardhshme, e cila presupozon një bashkëpunim të ngushtë institucional, si një forcë e ardhshme parlamentare por besojmë edhe qeverisëse, për 40 çështje mjedisore, të cilat janë shumë të rëndësishme për zhvillimin e qëndrueshëm të vendit, për mbrojtjen e mjedisit, natyrisht për të rritur edhe cilësinë e jetës së qytetarëve tanë.

ilirmeta18062013-1

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, i shoqëruar nga kandidati për deputet i LSI-së në Njësinë Bashkiake nr. 9 në Tiranë, ka zhvilluar një takim mjaft entuziast me qindra banorë të kësaj njësie.

Në fjalën e tij z. Meta i falënderoi strukturat e LSI-së në Njësinë nr. 9 për angazhimin dhe përkushtimin dhe gjithçka kane bërë deri më tani. Lideri i LSI u shpreh se LSI ka treguar gjithmonë se di të sjellë energji pozitive për vendin, shoqërinë e jetën politike.

ilirmeta18062013

Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar një miting madhështor në qytetin e Elbasanit, ku morën pjesë mijëra qytetarë dhe simpatizantë të kësaj force politike. Gjatë këtij takimi tepër entuziast u prezantuan serish kandidatët për deputetë të LSI-së në Qarkun e Elbasanit.

Lideri i LSI-së, z. Ilir Meta në fjalën e mbajtur në këtë miting u shpreh se LSI-ja duhet të fitojë që Elbasani dhe e gjithë Shqipëria të vihet në punë. Ai tha se LSI-ja do të fitojë, sepse ka programin më të mirë, që pengon rënien e mëtejshme të ekonomisë sonë, premton ristrukturimin dhe rimëkëmbjen e ekonomisë sonë si edhe hapjen e vendeve të reja të punës.

yllimanjani17062013

Jam sot në këtë komunikim me ju dhe me opinionin publik çështje të atilla që kanë të bëjnë me dështimin total të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve por jo vetëm, qeverisë shqiptare gjithashtu dhe të pushtetit vendor në lidhje me këtë fazë përfundimtare të organizimit të zgjedhjeve në Shqipëri.

Konkretisht në Shqipëri ka dështuar, për faj ekskluziv të qeverisë shqiptare dhe të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, procesi i verifikimit elektronik të kartës në Tiranë, njëra prej dy risive teknologjike që ishin miratuar me shumë konsensus dhe me shumë dashamirësi nga partitë politike, nga Parlamenti shqiptar. Gjë kjo që praktikisht e vendos në vështirësi procesin e verifikimit ose heqjen e dyshimeve për karta false e kështu me radhë. Por, që sidoqoftë është një çështje e zgjidhur dhe unë jam sot këtu për ti bërë thirrje gjithë punonjësve të strukturës zgjedhore, anëtarëve të Komisioneve të Qendrave të Votimit duke filluar nga anëtarët e LSI-së të tregojnë kujdes dhe përkushtim maksimal për të verifikuar qartë dhe në mënyrë të ndershme zgjedhësit që paraqiten për të votuar vetë në qendrën e votimit, me dokument identiteti, pra letërnjoftim elektronik ose kartë elektronike dhe pasaportë biometrike për të përmbushur kështu një detyrë ligjore, detyrë, të cilën nuk e përmbushi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve. Përkundrazi, harxhoi 2 milion euro për një detyrë të pabërë dhe përveçse dëmton procesin zgjedhor i ka shkaktuar dëm ekonomik këtij shteti, dëm, të cilin pas zgjedhjeve dikush do ta paguajë. Jua garantojmë këtë që dikush do ta paguajë. Kjo është e para.

ilirmeta17062013

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, tha se qytetarët shqiptarë do të votojnë LSI-në më 23 qershor pasi është një forcë politike e cila ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në integrimin e vendit. “Qytetarët e Përmetit, Tepelenës, Gjirokastrës dhe të gjithë Shqipërisë do të votojnë për ne se ata çmojnë LSI-në si një forcë qytetare, si një forcë që është për bashkëpunim, për zhvillim dhe për integrimin e vendit. Edhe në kulmin e fushatës elektorale, edhe në kulmin e luftës politike ne arritëm, me mençuri, me urtësi dhe me këmbëngulje që të mblidhnim Parlamentin dhe të gjithë të votonin tre ligjet që do t’i japin Shqipërisë në dhjetor statusin e vendit kandidat për në Bashkimin Evropian. Kjo është shumë e rëndësishme për të zhbllokuar shumë projekte dhe shumë ndihma financiare që do të ndihmojnë ekonominë e vendit dhe që do të ndihmojnë për hapjen e shumë vendeve të reja të punës. Ne jemi partia e Shqipërisë dhe të shqiptarëve, ne jemi partia e zhvillimit të vendit, ne jemi partia e paqes sociale, ne jemi partia e bashkëpunimit me çdo qytetar që kërkon të ecë më shpejt”, deklaroi Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta.

edmondhaxhinasto16062013

Kryesuesi i listes se kandidateve per deputet te Levizjes Socialiste per Integrim ne qarkun e Elbasanit zhvilloi disa takime në lagjen 5 Maj te ketij qyteti. Gjate këtyre takimeve, Z. Edmond Haxinasto parashtroi programin e LSI-së dhe ne te njejten kohe u njoh me disa nga problemet me kryesore me te cilat hasen banoret e kesaj zone. Gjate takimeve Haxhinasto u shpreh se hapja e vendeve te reja te punes, asistenca ndaj biznesit te vogel, permiresimi i infrastruktures do te jene priorite per ta.

Gjithashtu ai tha " Zgjidhjet e LSI jane me programe konkrete, jo me premtime boshe. Te gjithe bashke e kemi ne dore të zhvillojmë këtë projekt të LSI-së dhe të fillojmë së bashku punën që në 24 qershor. Ndaj tha ai, per kete duhet te votojme LSI.

ilirmeta16062013-1

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, i shoqëruar nga kryetari i LSI-së në Njësinë Bashkiake nr. 2 në Tiranës, njëherazi kryetar i kësaj minibashkie, Elez Gjoza, ka zhvilluar një takim me qindra banorë të kësaj njësie në kryeqytet. Në fjalën e tij z. Meta u shpreh se fitorja, jo vetëm në Njësinë 2 dhe në të gjithë kryeqytetin por edhe në të gjithë Shqipërinë, është e padiskutueshme.

“Dhe këtë herë fitorja është e padiskutueshme për LSI-në edhe në qytetin dhe në Qarkun e Kukësit, meqenëse këtu kemi edhe disa banorë, të cilët janë me origjinë nga Kukësi dhe që e dinë shumë mirë që LSI-ja do ta fitojë deputetin edhe në Kukës, ku janë vetëm katër mandate”, tha ai.

Z. Meta tha se Lëvizja Socialiste për Integrim është një forcë e hapur, është një forcë e komunitetit, është një forcë e njerëzve të thjeshtë, është një forcë e njerëzve që kanë ide, që kanë projekte për të çuar vendin përpara dhe njëkohësisht mbi të gjitha për të ecur më shpejt”. Kjo është më e rëndësishme.

ilirmeta16062013

Lëvizja Socialiste për Integrim, mes entuziazmit të jashtëzakonshëm, me pjesëmarrje e mijëra qytetarëve, mbajti sot në Pallatin e Sportit “Asllan Rusi” Konventën e saj për Qarkun e Tiranës. Në këtë takim madhështor është prezantuar i gjithë ekipi i kandidatëve të LSI-së për Tiranën. Në fjalën e tij Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, shpalosi vizionin e LSI-së që Tirana dhe e gjithë Shqipëria të të ecë më shpejt drejt zhvillimit, të ecë më shpejt drejt Bashkimit Evropian.

edmondhaxhinasto16062013

Kandidati për deputet i Lëvizjes Socialiste për Integrim në Qarkun e Elbasanit, z. Edmond Haxhinasto ka deklaruar se çdo shoqëri e mat civilizimin e saj me masën e emancipimit të gruas dhe se Lsi është në pararojë ndaj partive të tjera, sepse problemet që lidhen me emancipimin e gruas i realizon konkretisht.

Këtë deklaratë z. Haxhinasto e bëri gjatë një bisede që zhvilloi me gratë e rajonit 1 të Elbasanit, në vazhdën e takimeve të shumta që ka zhvilluar gjatë ditëve të fundit me banorë dhe simpatizantë të LSI-së në këtë qytet në kuadër të zgjedhjeve të 23 qershorit.