Author: admin-lsi

yllimanjanitakimvendoret

Të nderuar të zgjedhur vendor të LSI-së

Kur Kryeministri Ilir Meta prezantoi në parlament reformën më të thellë qeverisëse të kohës në viti 2000, shumë kush ishte skeptic se kjo gjë do të ecte për mbarë. Natyrshëm historia qeverisëse e shqipërisë na sugjeronte gjithnjë pasjen e qeverive të forta dhe përgjegjëse për gjithshcka që nga shërbimet e ëprditshme e deri tek cmimi i produkteve në treg.

U mblodh sot në ambientet e Teatrit të Operës dhe Baletit, Konferenca e të Zgjedhurve Vendorë të LSI-së. Qëllimi kryesor i kësaj konference ishte bërja e një Bilanci për problemet që shqetëson qeverisjen vendore në Shqipëri.  Përveç drejtuesve më të lartë të Lëvizjes Socialiste...

klajdagjoshazvministre

Klajda Gjosha emërohet zv/ministre e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta.

Nënkryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, njëherazi Kryetare e Lëvizjes së Gruas për Integrim, Klajda Gjosha, është emëruar Zv. ministre e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta. Znj. Gjosha ka zëvendësuar në këtë post znj. Filloreta Kodra, e cila është emëruar pak kohë më parë ambasadore e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë në Misionin e Përhershëm të Republikës së Shqipërisë pranë Zyrës së Kombeve të Bashkuar dhe Organizatave të tjera Ndërkombëtare në Gjenevë.

Ralf Gjoni UTV 0000

Gjatë një interviste për UTV, Sekretari Ndërkombëtar i LSI, Ralf Gjoni, shprehu qëndrimin e Lëvizjes Socialiste për Integrim në mbështetje të Projekt-Rezolutës për Cështjen Came, si një çështje që ka të bëjë me të drejtat e njeriut dhe jo me nacionalizmin. Gjithashtu, duke komentuar për statusin e vendit kandidat, Ralf Gjoni shprehu zhgënjimin e LSI-së me paaftësinë e klasës politike shqiptare që të votonte tre ligjet e mbetura, duke vënë në dukje se sot, fatkeqësisht, kjo klasë politike ia ka bërë të pamundur vendeve anëtare të BE-së, të votojnë pro statusit, duke e konsideruar këtë dështim si një humbje absurde e një shansi historik.

yllimanjanitakimfb8

Në vazhdën e takimeve të zhvilluara më parë, Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar mbrëmjen e djeshme një tjetër debat “live” me pyetje dhe përgjigje në rrjetin social “Facebook”. Nënkryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ylli Manjani, ka zhvilluar një debat me pyetje-përgjigje në kohë reale. Z. Manjani i është përgjigjur pyetjeve të një auditori të gjerë për çështje të ndryshme të politikës dhe se çfarë ofron LSI ndryshe nga pjesa tjetër e politikës. Në këtë debat z. Manjani ka bërë me dije se LSI do të zhvillojë  pas dy ditësh një konferencë kombëtare të të zgjedhurve vendorë që janë mbështetur nga Lëvizja Socialiste për Integrim gjatë periudhës zgjedhore por edhe në vazhdim. Sipas tij qëllimi kryesor i kësaj konference është që të bëhet një bilanc, të shikohet se çfarë problemesh ka, çfarë funksionon dhe çfarë jo.

ilirmetashkoder300anetaresime

Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar sot një takim entuziast më qindra anëtarë dhe simpatizantë të LSI-së në qytetin e Shkodrës.  Në këtë takim ka qenë i pranishëm Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, i shoqëruar nga Sekretari i Përgjithshëm i LSI-së, Luan Rama, dhe anëtarja e Kryesisë së LSI-së, Nora Malaj.  Në këtë aktivitet janë anëtarësuar rishtas në Lëvizjen Socialiste për Integrim edhe 300 anëtarë të tjerë, një pjesë të të cilëve Lideri i LSI-së u dha dokumentet e anëtarësisë.

ilirramushtakim12

Ilir Meta priti Kryetarin e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, z. Ramush Haradinaj

Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim z. Ilir Meta priti sot në selinë e LSI-së, Kryetarin eAleancës për Ardhmërinë e Kosovës, ish Kryeministrin e Republikës së Kosovës, z. Ramush Haradinaj.

Z. Meta, pasi e uroi z. Haradinaj për një rikthim dinjitoz dhe të shumëpritur nga të gjithë shqiptarët, i shprehu atij mirënjohjen për mbrojtjen dhe sakrificat e bëra në vite për popullin e Kosovës. Gjtihashtu, z. Meta theksoi rëndësinë e dialogut mes Kosovës dhe Serbisë,duke vlerësuar përgjegjshmërinë e lartë të treguar nga z. Haradinaj dhe AAK në shërbim të mbarëvajtjes së bisedimeve, si një kontribut të çmuar në interes të konstruktivitetit dhe paqes në rajon.

klajdagjosha50takimfb7

Në vazhdën e takimeve të zhvilluara më parë Lëvizja Socialiste për Integrim ka zhvilluar mbrëmjen e sotme një tjetër debat “live” me pyetje dhe përgjigje në rrjetin social “Facebook”. Kryetarja e Lëvizjes së Gruas për Integrim, Klajda Gjosha, ka zhvilluar një debat me pyetje-përgjigje në kohë reale. Ajo iu përgjigje pyetjeve te një auditori të gjerë për çështje të ndryshme të politikës dhe se çfarë ofron LSI ndryshe nga pjesa tjetër e politikës.