Author: admin-lsi

luanRama.17.11.2014

Rama: Historia nuk shkruhet, historia bëhet dhe historinë e kanë bërë partizanët shqiptarë, historinë e kanë bërë ata që falën gjakun dhe dhanë jetën e tyre për çlirimin e atdheut

Rama: Askush nuk do të mund as të errësojë, as të zvogëlojë dhe aq më pak të mohojë rolin dhe kontributin e atyre.

Rama: Lufta Antifashiste Nacional Çlirimtare është më e lavdishmja sepse u kurorëzua me çlirimin e atdheut.

Rama: Të nderojmë dhe të trashëgojmë heroizmin partizan si një vlerë të çmuar pa të cilën nuk do të ishte Shqipëria evropiane që ne jetojmë sot sepse antifashizmi është në themel të Evropës së Bashkuar.

P.Vasili.16.11.2014

Vasili: Shqyrtimi në parim i projektit të buxhetit të ri të vitit 2015 është një moment shumë i rëndësishëm sepse materializohet qëndrimi i mazhorancës në mënyrë të drejtpërdrejtë në raport me qytetarin.

Vasili: Është e pavend që opozita i mungon këtij debati të madh që është kryedebati i politikës shqiptare.

Vasili: Është po aq e rëndësishme detyra e të qeverisurit, sikurse edhe detyra e të bërit opozitë, sepse kritika ndaj qeverisjes, oponenca ndaj saj siguron edhe përgjegjshmërinë e qeverisjes, por siguron dhe formësimin e alternativave të tjera politika të cilat luftojnë që në garat elektorale të jenë ato që do të donin të fitonin

Vasili: Të gjithë ndjehemi më mirë kur kemi debat dhe oponencë ndaj njëri-tjetrit sepse sigurisht të pagabueshëm në këtë botë nuk ka.

PetritVasili.06.11.2014

I nderuar zoti drejtues i seancës,
Të nderuar kolegë deputetë, shumë të respektuar ata që ndodhen në sallë.

Normalisht ndihem i keqardhur, sepse për një temë kaq delikate, e cila ka të bëjë me një problem shumë të veçantë, siç është punësimi, një nga elementet që ka të bëjë pikërisht me krizën familjare të shumë njerëzve, shumë nga përfaqësuesit apo shumica dërrmuese e përfaqësuesve të të zgjedhurve të elektoratit nuk ndodhen sot.

Megjithatë, meqenëse është preokupacion kryesor elektorati, po i referohem dhe po i drejtohem atij dhe shumë më pak sallës, normalisht duke respektuar kolegët e nderuar që ndodhen këtu.

PetriVasili.31.10.2014

Petrit Vasili: Pjekuria politike duhet të jetë maksimale sepse është një proces që ka të bëjë me Shqipërinë nga njëra anë, por dhe me mentalitetin e zgjerimit ose jo të Europës nga ana tjetër.

Vasili: Parlamentit nuk është pronë as e mazhorancës, as e opozitës, por është pronë e qytetarëve shqiptarë të cilët i kanë dhënë detyrat njërit krah për të bërë qeverisjen e vendit dhe tjetrit për të bërë oponencën .

Vasili: Parlamenti shqiptar dhe mandati i dhënë nga qytetarët shqiptarë zhvillohet vetëm në sallën e Parlamentit ku zhvillohen idetë, por zhvillohen dhe përgjegjësitë e mëdha politike para vendit.

Vasili: Themeli i ftesës s'është hipokrizia, por bindja dhe besimi që një demokraci e maturuar funksionon më mirë kur mazhorancë e opozitë debatojnë, dialogojnë e ndërtojnë raportin e tyre politik

PetritVasili05.10.2014

Jemi në këtë komunikim me ju pas një aktiviteti shumë të rëndësishëm, siç është Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës, e cila u mbajt në Strasburg, dhe që konkludoi me një rezolutë të një periudhe të gjatë monitorimi të Shqipërisë, monitorim që fillon që nga viti 2008 e deri më sot.

Pra, një monitorim i gjerë i cili e ka vlerësuar Shqipërinë në tërësinë e kronologjisë politike dhe shoqërore të saj, duke e shtrirë këtë vëzhgim pavarësisht nga mazhorancat të cilat e alternuan njëra-tjetrën në vitin 2013.

MonikaKryemadhi.30.09.2014

Monika Kryemadhi: Do të kemi mundësinë e transformimit të qytetit të Lezhës

Deputetja e Qarkut të Lezhës, znj. Monika Kryemadhi mori pjesë në prezantimin e programit "Rilindja e Qyteteve" në qytetin e Lezhës.

Të pranishëm në këtë aktivitet ishin Kryeministri z. Edi Rama, Ministri i Mjedisit, z. Lefter Koka si dhe Kryetari i Bashkisë së Lezhës, z. Viktor Tushaj. Deputetja Monika Kryemadhi shprehu bindjen për transformimin e qytetit të Lezhës brenda një kohe të shkurtër.

LuanRama.28.09.2014

Rama: Na bën bashkë solidariteti dhe guximi për të ecur së bashku dhe për të synuar më të mirën për këtë vend

Rama: LSI duhet të jetë zëdhënëse e interesave të të gjithë Tropojës, e të gjithë banorëve të saj, pavarësisht se çfarë partie politike janë apo se çfarë interesash politike kanë

Rama: Qytetarët duhet të gjejnë tek anëtarët e LSI-së shembullin e përkushtimit përt'i shërbyer qytetarit, për t'i shërbyer komunitetit

EndritBrahimllari.20.09.2014

Lëvizja Rinore për Integrim aksion për pastrimin e rrugës Tiranë-Durrës

Braimllari: Vizita e Papa Franceskut është një vizitë e cila simbolizon solidaritetin, paqen, harmoninë dhe bashkëpunimin.

Braimllari: Më shumë se kurrë kemi nevojë për më shumë paqe, solidaritet dhe më shumë bashkëpunim me njëri-tjetrin.

Braimllari: Gjërat mund të realizohen po të ketë një vullnet të përbashkët për t'i çuar ato deri në fund.